Λιουντμίλα Πουτίνα: Η τέως σύζυγος του ισχυρού Ρώσου Προέδρου έγινε πάμπλουτη με την στήριξή του

Δημοσίευμα του Reuters φέρνει νέα στοιχεία για την πρώην σύζυγο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Tο ανάκτορο Βολκόνσκι -κατοικία του πρίγκιπα Νικολάι Βολκόνσκι, παππού του συγγραφέα Λέοντος Τολστόι και ενός εκ των ηγετών του κινήματος των Δεκεμβριστών του 19ου αιώνα, ανήκει στο μορφωτικό Ίδρυμα CDIC (Κέντρο Ανάπτυξης Διαπροσωπικών Επικοινωνιών), που ίδρυσε η Πουτίνα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ρασίσκαγια Γκαζέτα».

Πηγή Φωτογραφίας: AP

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το κτίριο, που ανακαινίσθηκε το 2005 από εταιρεία φιλικού προσώπου του Ρώσου προέδρου, φιλοξενεί τα γραφεία του Ιδρύματος, αλλά και δύο μεγάλες κρατικές τράπεζες (η μία εκ των οποίων είναι η VTB) που καταβάλλουν ενοίκια στην εταιρεία Meridian, ιδιοκτησίας (σε ποσοστό 99%) της Intererservis, η οποία ανήκει στην Λουντμίλα Αλεξάντροβνα Σκρέμπνιοβα, όπως λεγόταν η Πουτίνα πριν το γάμο της με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου.

Το Reuters τονίζει ότι δεν κατάφερε να βρει ντοκουμέντα που να αποδεικνύουν ότι η Σκρέμπνιοβα της Intererservis είναι η πρώην γυναίκα του Πούτιν, ωστόσο, πέρα απ’ το όνομα υπάρχουν και άλλα στοιχεία που δείχνουν ότι πρόκειται για ένα και το αυτό πρόσωπο. 

Διευθύντρια της Intererservis διετέλεσε στο παρελθόν η Όλγα Αλεξάντροβνα Τσομάγιεβα, αδελφή -σύμφωνα με αρκετές αναφορές ρωσικών ΜΜΕ- της Πουτίνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ