Θα τις λατρέψετε: Φλογέρες με μπανάνα και σοκολάτα του Άκη Πετρετζίκη - Η συνταγή βήμα βήμα στο βίντεο

Μία πανεύκολη συνταγή, ότι πρέπει για αυτές τις λιγούρες που μας πιάνουν τα Σαββατοκύριακα.

ΥΛΙΚΑ

6 φύλλα κρούστας

4 μπανάνες

2 κόκκινα μήλα

50 γρ. ζάχαρη καστανή

1 κ.σ. κοφτή, κανέλα σκόνη

2 κ.σ. κονιάκ ή μαύρο ρούμι

200 γρ. κουβερτούρα

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

κουβερτούρα λιωμένη

φιστίκια τριμμένα

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Απλώνουμε μία πετσέτα στον πάγκο εργασίας μας.

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα περνάμε από τον χοντρό τρίφτη. Τα τυλίγουμε στην πετσέτα και τα στίβουμε πολύ καλά ώστε να φύγει όλη η υγρασία.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το κονιάκ.

Κόβουμε τις μπανάνες και την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας και βάζουμε 3 κ.σ. από τη γέμιση κατά μήκος της μικρής πλευράς του φύλλου αφήνοντας 2 εκ. κενό από την άκρη του.

Τυλίγουμε ώστε να καλυφθεί η γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες προς το κέντρο και συνεχίζουμε να τυλίγουμε μέχρι να έχουμε μία φλογέρα. Βάζουμε λίγο νερό στην άκρη του φύλλου ώστε να ‘κλείσει’ η φλογέρα και να μην ανοίξει στο τηγάνισμα. 

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.

Βάζουμε ένα τηγάνι με σπορέλαιο 2 εκ. βάθος, σε μέτρια φωτιά, να κάψει καλά.

Όταν η θερμοκρασία του σπορέλαιου φτάσει στους 160ο C, βάζουμε τις φλογέρες στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Αφαιρούμε από το τηγάνι και βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και φιστίκια τριμμένα.

 

Who is who



Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών…

Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.

Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ