Το φριχτό τέλος του Φρέντι Μέρκιουρι από AIDS: Έχασε τα πόδια του το μυαλό του, τυφλώθηκε...

Σε αποκαλύψεις για τον θρυλικό Μέρκιουρι προέβη ο κιθαρίστας των Queen Μπράιν Μέι.

Ο 69χρονος Μπράιν Μέι μίλησε για την μάχη που έδινε ο Φρέντι Μέρκιουρι με το AIDS, τα τελευταία χρόνια της ζωής του και το πως τον επηρέασε όχι μόνο φυσικά, αλλά και ψυχολογικά.

Σύμφωνα με όσα καταθέτει ο 69χρονος Μέι και στο βιβλίο του «Queen in 3-D», ο Φρέντι Μέρκιουρι έχασε το μεγαλύτερο τμήμα του ποδιού του λίγο πριν πεθάνει. 

«Στην πραγματικότητα το πρόβλημα ήταν το πόδι του και το πιο τραγικό είναι πως είχε απομείνει ελάχιστο. Μια φορά μας το έδειξε σε ένα δείπνο. 

Είχε πει χαρακτηριστικά: "Ωχ Μπράιαν, συγγνώμη που σε αναστάτωσα με το να σου το δείξω". Κι εγώ είπα, "Δεν αναστατώθηκα από αυτό, Φρέντι. 

"Μόνο επειδή συνειδητοποίησα πως πρέπει να αντέξεις τόσο φρικτούς πόνους"», αναφέρει ο Μέι σε συνέντευξη που παραχώρησε στους "Times".    

Πηγή Φωτό: Getty Images

"Γνωρίζαμε όλοι πως είχε AIDS, αλλά δεν θέλαμε να μιλάμε για αυτό. Μας είχε πει πως "πιθανώς γνωρίζεται το πρόβλημα που αντιμετωπίζω, αλλά δεν θέλω να μιλάμε για αυτό και δεν θέλω να αλλάξουν οι ζωές μας", είπε ο Μέι.

Λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Μέρκιουρι, διαπιστώθηκε πως το φάρμακο AZT ήταν αρκετά αποτελεσματικό στην καταπολέμηση του AIDS, επιτρέποντας στους ασθενείς να ζουν μέχρι και χρόνια μετά την διάγνωσή τους. 

Αυτό το πολύ κακό timing, σύμφωνα με τον Μέι, εξοργίζει μέχρι και σήμερα όσους αγαπούσαν τον Φρέντι Μέρκιουρι. 

«Το έχασε για μόλις λίγους μήνες. Θα ζούσε ακόμη σήμερα, είμαι σίγουρος. Αλλά καλύτερα να μην το σκεφτόμαστε αυτό γιατί αλλιώς θα τρελαθούμε», προσθέτει ο γνωστός κιθαρίστας.

Ο Μέι αναφέρθηκε στον τραγουδιστή Φρέντι Μέρκιουρι με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του "Queen In 3-D".

 

Wow ! Finally ! Release day for my book. Better go and see if I can find a Sunday Times colour supplement to see what's in it ! ? Hope you enjoy, folks. Bri

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brian Harold May (@brianmayforreal) στις

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Metro News, τον περασμένο μήνα, το κορυφαίο συγκρότημα της ροκ ανακοίνωσε πως θα επιστρέψουν με μία περιοδεία, με αφορμή την συμπλήρωση των 40 χρόνων από την εμπορική επιτυχία του άλμπουμ "News Of The World", με τον τραγουδιστή Adam Lambert, να τους ακολουθεί στα φωνητικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ