Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Μάντσεστερ

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική έκρηξη που προκάλεσε τον θάνατο 22 ανθρώπων σε συναυλία στο Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πρακτορείο ειδήσεων Amaq το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη μέσω  IS channels στο messaging app Telegram.



«Με την ευχή και την υποστήριξη του Αλλάχ, ένας μαχητής του Χαλιφάτου κατάφερε να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς στο μέσο συγκεντρώσεων των Σταυροφόρων στη βρετανική πόλη του Μάντσεστερ, σε εκδίκηση για τη θρησκεία του Αλλάχ, σε μία προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους άπιστους και σε απάντηση των παραβιάσεών τους στα εδάφη των Μουσουλμάνων. Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν στον ξεδιάντροπο συναυλιακό χώρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30 σταυροφόροι και να τραυματιστούν άλλοι 70. Και αυτό που ακολουθεί θα είναι πιο άγριο για τους λάτρεις του Σταυρού και τους συμμάχους τους, με την άδεια του Αλλάχ. Kαι όλοι οι έπαινοι ανήκουν στον Αλλάχ, τον Κύριο της Δημιουργίας», αναφέρει η ανάληψη ευθύνης.

Μάλιστα, μετά το μακελειό οπαδοί του «Ισλαμικού Κράτους» πανηγύρισαν στα social media, ενώ τουλάχιστον δύο μηνύματα που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο τέσσερις ώρες πριν την επίθεση φαίνεται να την προαναγγέλλουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Εντοπίστηκε ο βομβιστής αυτοκτονίας στη συναυλία στο Μάντσεστερ - Όλες οι εξελίξεις

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ