Πέθανε ο «Άγιος» Ρότζερ Μουρ σε ηλικία 89 ετών, ο ωραίος Τζέιμς Μποντ

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Ρότζερ Μουρ, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την οικογένειά του. 

«Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας την φρικτή είδηση του θανάτου του πατέρα μας, Ρότζερ Μουρ. Πέθανε σήμερα, είμαστε όλοι συντετριμμένοι».

Ο Ρότζερ Μουρ πέθανε μετά από τη μάχη του με τον καρκίνο. 

Ο σερ Ρότζερ Τζωρτζ Μουρ (Roger George Moore, γενν. στις 14 Οκτωβρίου 1927) Άγγλος ηθοποιός, γνωστός από τον ρόλο του μυστικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ σε επτά κινηματογραφικές ταινίες, μεταξύ του 1973 και του 1985.

Γνωστός από τον ρόλο τού Σάιμον Τέμπλαρ στην τηλεοπτική σειρά Ο Άγιος (δεκαετία του 1960).

Ο Μουρ συμπλήρωσε τα περισσότερα χρόνια στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ από κάθε άλλο ηθοποιό, 12 συνολικά, με 7 επίσημες ταινίες. Μέχρι στιγμής επίσης είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία ηθοποιός που υποδύθηκε τον Μποντ: ήταν 58 ετών όταν ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τον ρόλο, στις 3 Δεκεμβρίου 1985.

Ο Μουρ εργάσθηκε επίσης ως μοντέλο, ενώ εμφανίσθηκε και σε πολλές άλλες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως οι Ιβανόης (1958–1959), Μάβερικ (1961) και κυρίως τη σειρά The Persuaders! (1971) μαζί με τον Τόνι Κέρτις.

Ο Moore ήταν «πρεσβευτής καλής θελήσεως» για λογαριασμό της UNICEF. Από τη δεκαετία του 1970 ζει εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου για φορολογικούς λόγους.

Η αυτοβιογραφία του δημοσιεύθηκε το 2008, ενώ έχει γράψει και άλλα βιβλία με αναμνήσεις από τη σταδιοδρομία του και τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ