Η «Βουγιουκλάκη της Τουρκίας», η περίφημη Χούλια Κότσιγιτ περνάει δύσκολες ώρες σε νοσοκομείο της Αμερικής- Επέμβαση για καρκίνο του πνεύμονα

Δύσκολες ώρες περνάει η δημοφιλής και πολυβραβευμένη ηθοποιός Χούλια Κότσιγιτ, αποκαλούμενη και ως «Βουγιουκλάκη της Τουρκίας».

Η σταρ της χρυσής εποχής του τουρκικού κινηματογράφου των δεκαετιών του '60 και του '70, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την Ηurriyet, υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στους πνεύμονες, όπου έχει εμφανίσει καρκίνο. Η κατάσταση της υγείας της κρίνεται ως «καλή» και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής φροντίδας.

Η Κότσιγιτ είχε πρωταγωνιστήσει σε τουρκικές ταινίες της δεκαετίας του '70, που παίχτηκαν και στην Ελλάδα, που έκαναν εντυπωσιακές εισπράξεις, παρόμοιες εκείνων των ταινιών της Αλίκης Βιουγιουκλάκη.

 

"Zeyno" , Atıf Yılmaz (1970) Çok değerli Yılmaz Güney ile birlikte... Kendisini sevgi ile anıyorum. #yılmazgüney

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hülya Koçyiğit (@hulyakocyigitofficial) στις



Τα ελληνικά περιοδικά της εποχής, μάλιστα, την αποκαλούσαν «Η Αλίκη της Τουρκίας», δημοσιεύοντας ιστορίες από την προσωπική της ζωή, όπως για τη σχέση και τον γάμο της με τον ποδοσφαιριστή της Φενέρ Μπαχτσέ Σελίμ Σοϊντάν.

Ερωτηθείσα σε παλαιότερη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη Lifo, για την ανταπόκριση που είχαν οι ταινίες της στη χώρα μας, η Τουρκάλα ηθοποιός είχε αναφέρει πως «έπαιρνα πολλά γράμματα από την Ελλάδα, και οι ταινίες μου όχι μόνο ήταν τρομερά επικερδείς στην Ελλάδα αλλά με το που ξεκινούσε να παίζεται μία, οι Έλληνες διανομείς ζητούσαν αμέσως την επόμενη».

Περιγράφοντας μάλιστα το καλοκαίρι που ήρθε στη χώρα μας για την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας της, η Κότσιγιτ τόνισε ότι ήταν μία εμπειρία που δεν θα ξεχάσει ποτέ, καθώς «το πλήθος του κόσμου ήταν τόσο μεγάλο που τέτοια υποδοχή δεν έχω ζήσει ούτε στην Τουρκία ούτε πουθενά αλλού. Ήταν τόσοι πολλοί μέσα κι έξω του κινηματογράφου που αναγκάστηκαν να φέρουν έφιππη αστυνομία να βάλει τάξη».

Σε ερώτηση για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Κότσιγιτ είχε πει ότι γνώριζε το όνομά της, αλλά δεν έτυχε να την γνωρίσει από κοντά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ