Ποια είναι η μέρα της εβδομάδας που οι on line αγορές πιάνουν ταβάνι & ποια η χειρότερη ;

Σύμφωνα με έρευνα, η Τρίτη είναι η καλύτερη μέρα για τις υπηρεσίες online αγορών.

Είναι γεγονός. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας RTB House, οι χρήστες του Διαδικτύου προτιμούν τις καθημερινές για τις onlines αγορές τους.

Συγκεκριμένα, τα μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφονται την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ το αποκορύφωμα των πωλήσεων παρατηρήθηκε μεταξύ 14:00-16:00 και 20:00-23:00.

Το Σάββατο φαίνεται να είναι η χειρότερη ημέρα για το ηλεκτρονικό εμπόριο, όπου οι αποφάσεις για αγορές σύμφωνα με τα κλικ, μειώνονται σημαντικά σε μόλις 11% των συνολικών εβδομαδιαίων αποτελεσμάτων.

Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος κυμαίνονται και οι  συνήθειες των Ελλήνων, αφού και στη χώρα μας οι χρήστες ολοκληρώνουν μια αγορά περισσότερο την Τρίτη, με 30% μεγαλύτερα ποσοστά μετατροπής και 31% μεγαλύτερο αριθμό σε κλικ σε σχέση με το Σάββατο.

Παράλληλα, η μεγαλύτερη δραστηριότητα παρατηρήθηκε μεταξύ 21:00 και 23:00.

Η μελέτη βασίζεται σε δεδομένα που συλλέχθηκαν από περισσότερες από 1.000 εκστρατείες που διεξήχθησαν με βάση το μοντέλο της RTB House, μια διαδικτυακή τεχνολογία διαφήμισης που επιτρέπει την αγορά και την πώληση μοναδικών προβολών διαφήμισης σε πραγματικό χρόνο.

Τα δεδομένα προέρχονταν από εξατομικευμένα εργαλεία retargeting που αναπτύχθηκαν από την RTB House.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ