Μαγικό οινοποιείο: Παλαιώνει τα κρασιά 3 μήνες κάτω από το έδαφος & 2 χρόνια κάτω από το νερό της θάλασσας (Φώτο/Βίντεο)

Ένα ονειρεμένο υποβρύχιο οινοποιείο στην Κροατία, χρησιμοποιεί νέες πρωτοποριακές μεθόδους παραγωγής κρασιού.

Ο Edivo Vina στο οινοποιείο του που βρίσκεται μία ώρα βόρεια από το Ντουμπρόβνικ, αφού αφήσει τα μπουκάλια με το κρασί να παλιώσουν για τρεις μήνες κάτω από το έδαφος, τα βάζει κάτω από το νερό της θάλασσας για δύο χρόνια. 

Όπως υποστηρίζει ο οινοποιός, αυτός ο ανορθόδοξος τρόπος παλαίωσης του κρασιού στη θάλασσα, αξιοποιεί τις τέλειες φυσικές συνθήκες θερμοκρασίες της θάλασσας για να μειώσει τη θερμοκρασία του κρασιού. 

Παράλληλα, θεωρεί ότι η «τέλεια ησυχία» της θάλασσας κάνει το κρασί ακόμα πιο ποιοτικό, όπως διαβάζουμε και στο cntraveler.com

Αν επιλέξετε το κρασί που φτιάχνεται στη θάλασσα, ο πρωτοπόρος οινοποιός σας δίνει και την ευκαιρία, να βουτήξετε στο νερό ο ίδιος και να δείτε από κοντά και να εξερευνήσετε το ιδιότυπο οινοποιείο. 

Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να δείτε μόνοι σας τη διαδικασία κάτω από το νερό, αλλά να επιλέξετε και το αγαπημένο σας μπουκάλι.

Tα μπουκάλια τα ίδια είναι πολύ ξεχωριστά, καθώς είναι καλυμμένα με κοχύλια και κοράλλια που μπορούν να διακοσμούν το τραπέζι σας.



Το ένα μπουκάλι κρασί θα το αγοράσετε 270 δολάρια αλλά μάλλον θα σας αποζημιώσει!





 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ