Athens Pride: Φωτογραφίες από την μαζική παρέλαση των ΛΟΑΤΚΙ στο κέντρο της Αθήνας

Με σύνθημα το "είναι θέμα παιδείας" πραγματοποιήθηκε το φετινό Athens Pride που γέμισε με χρώμα την Αθήνα, με την συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων.

Χιλιάδες πολίτες ανεξαρτήτως φύλου και προσανατολισμού συγκεντρώθηκαν, περπάτησαν, χόρεψαν και τραγούδησαν μαζί, συνθήματα αγάπης, ισότητας και ελευθερίας κόντρα στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.    

Το «παρών» έδωσαν, επίσης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Νωρίτερα, από τη σκηνή που είχε στηθεί στην πλατεία Συντάγματος, οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και εκπρόσωποι φορέων χαιρέτησαν την εκδήλωση και δήλωσαν την συμπαράστασή τους στις διεκδικήσεις των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. 

Πηγή Φωτογραφιών: Nick Paleologos / SOOC 

Το σημερινό «Pride», είναι αφιερωμένο στην ΛΟΑΤΚΙ αγωνίστρια Ευαγγελία Βλάμη. 

Η ομάδα του «Πολύχρωμου Σχολείου», τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης των εκπαιδευτικών για τα ζητήματα της ταυτότητας φύλου, έκφρασης φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, ενώ η ΟΛΚΕ επισήμανε, πως «εμείς οι ίδιοι μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τους γύρω μας, να μη φοβόμαστε για το ποιοι είμαστε». 

Η Color Youth ανέφερε, πως πρέπει «να παλέψουμε ενάντια στην πατριαρχία, τον εθνικισμό και την ομοφοβία», ενώ εκτίμησε, ως «προβληματική» την παρουσία αστυνομικών στο Athens Pride, καθώς, όπως είπαν «είναι πλήθος τα περιστατικά, όπου η αστυνομία ακόμα καταστέλλει ΛΟΑΤΚΙ άτομα, πρόσφυγες, εργάτριες του σεξ, καταλήψεις, ενώ παράλληλα, προστατεύει ρατσιστικές συγκεντρώσεις».   

Πηγή Φωτογραφιών: Nick Paleologos / SOOC 

Οι «Υπερήφανοι Γονείς», γονείς ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, δήλωσαν πως αγαπούν τα παιδιά τους και είναι περήφανοι για τις επιλογές τους. 

Εκπρόσωποι των ΛΟΑΤΚΙ ΑΜΕΑ περιέγραψαν, πως παλεύουν ενάντια σε δύο ρατσισμούς, της αναπηρίας και του να είσαι ΛΟΑΤΚΙ, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Lifo.

Πηγή Φωτογραφιών: Nick Paleologos / SOOC 

Παρόμοια, η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ Εργασιακής Υποστήριξης, υπογράμμισε, ότι αντιμετωπίζει μεγαλύτερο πρόβλημα ανεργίας από τον υπόλοιπο κόσμο, είτε γιατί οι εργοδότες δεν ανέχονται τους ΛΟΑΤΚΙ, είτε γιατί πρέπει οι ίδιοι να κρύβουν τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, είτε γιατί αναγκάζονται να κάνουν συγκεκριμένες δουλειές, όπως τα τρανς άτομα, που μπορούν να δουλέψουν μόνο ως εργάτριες ή εργάτες του σεξ. 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ