Κατρίν Μπαρμπαρού: Μια συνταξιούχος με μεγάλη καριέρα στον δημόσιο & ιδιωτικό τομέα - Διορίστηκε προσωρινή πρόεδρος του κόμματος En Marche

Η 68χρονη Κατρίν Μπαρμπαρού δεν θυμίζει Γαλλίδα, αφού έχει καταγωγή από την Ισπανία.

Η 68χρονη Κατρίν Μπαρμπαρού, μέχρι σήμερα αντιπρόσωπος του κινήματος, είχε κατά το παρελθόν εργαστεί στην ομάδα του υπουργείου Περιβάλλοντος κατόπιν στο υπουργείο Εμπορίου το διάστημα 1981 και 1986, χωρίς να έχει εκλεγεί βουλευτής. 

Διετέλεσε επίσης γενική αντιπρόσωπος για την εργασία και την επαγγελματική επιμόρφωση στο υπουργείο Εργασίας με  τη Μαρτίν Ομπρί, κατόπιν με την Ελιζαμπέτ Γκιγκού στις κυβερνήσεις του Φρανσουά Φιγιόν και του Ζαν Λουί Μπορλού, μεταξύ 1997 και 2005.

Το παρουσιαστικό της συνταξιούχου από πέρσι Catherine, δεν θυμίζει Γαλλίδα, αφού η καταγωγή της είναι απο την Ισπανία και ο κομμουνιστής  πατέρας της ήταν οικονομικός μετανάστης πριν απο μισό αιώνα και πλέον.

Γιαγιά, πρώην σοσιαλίστρια και φανατική θαυμάστρια του Φρανσουά Μιτεράν θυμάται με νοσταλγία την συμμετοχή της στην πρώτη εκστρατεία του με τίτλο " Αλλαγή" . 

Τώρα όμως πιστεύει ακράδαντα ότι ήρθε η ώρα γιά να ξεπεραστούν οι παραδοσιακοί κομματικοί σχηματισμοί και να βγούν μπροστά δυνάμεις χωρίς κομματικό χρώμα . 

Το κίνημα En Marche ιδρύθηκε τον Απρίλιο το 2016 από τον Εμανουέλ Μακρόν, τότε υπουργό Οικονομίας στην κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ