Λονδίνο: Βαν με λευκό οδηγό έπεσε σε πλήθος μουσουλμάνων- 'Ενας νεκρός & δέκα τραυματίες (Φωτό-Βίντεο)

Ένας άντρας έχασε τη ζωή του από την επίθεση, ενώ ο 48χρονος οδηγός φέρεται να φώναζε "θα σκοτώσω όλους τους μουσουλμάνους".

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στο πάρκο Finsbury, όπου βαν έπεσε πάνω σε πεζούς στο βόρειο Λονδίνο λίγη ώρα μετά από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η αστυνομία αναφέρει επίσης ότι οκτώ τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε τρία νοσοκομεία της περιοχής και πως παρασχέθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες σε δύο ελαφρύτερα τραυματισμένους.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι συνελήφθη ένας 48χρονος, ο οποίος έχει μεταφερθεί προληπτικά σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με το cnn.com, θα υποβληθεί και σε εξέταση για την κατάσταση της ψυχικής του υγείας.

Παράλληλα, έγινε γνωστό από τη βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως πιθανώς τρομοκρατικό. Η ίδια θα προεδρεύσει συνεδρίασης της επιτροπής Cobra εντός της ημέρας. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι στο βαν επέβαιναν τρία άτομα, κάτι που διέψευσε με μήνυμά της στο Twitter η αστυνομία.

Μαρτυρίες ανέφεραν νωρίτερα ότι πολύς κόσμος είχε συγκεντρωθεί σε στάση λεωφορείου για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε ηλικιωμένο άνδρα που είχε λιποθυμήσει, όταν το φορτηγό έπεσε πάνω τους.

Η αστυνομία κάνει λόγο για «σοβαρό περιστατικό», ενώ άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν σπεύσει στο σημείο.

 

Η Πρωθυπουργός Μέι έκανε λόγο για «τρομερό περιστατικό», ενώ ο Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών, στην περιφέρεια του οποίου υπάγεται η περιοχή, δήλωσε «εντελώς σοκαρισμένος».

Φόβοι για αντίποινα

Ο δράστης τη στιγμή που τον ακινητοποιούσαν οι περαστικοί φαίνεται να φώναζε «θέλω να σκοτώσω όλους τους Μουσουλμάνους». Τώρα από τη μία πλευρά το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας χαρακτηρίζει το περιστατικό ως ένδειξη ισλαμοφοβίας, ενώ το Μουσουλμανικό Κέντρο Πρόνοιας κάνει έκκληση για ηρεμία.

 

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας (MCB) δήλωσε ότι ένα φορτηγό εκ προθέσεως έπεσε πάνω σε προσκυνητές. Το MCB πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια «βίαιη εκδήλωση της ισλαμοφοβίας» και ζήτησε πρόσθετη ασφάλεια γύρω από τζαμιά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ