Δείτε πως να κάνετε τα τζάμια σας αόρατα μέσα σε λίγα λεπτά με 3 μόνο κινήσεις

Με αυτές τις συμβουλές το καθάρισμα των τζαμιών στα παράθυρά σας θα είναι παιχνίδι για εσάς.

Τα τζάμια σας αν καθαριστούν σωστά θα είναι αόρατα και θα διατηρηθούν καθαρά για περισσότερο.

Όπως μας συμβουλεύει ο Σπύρος Σούλης, αρχικά ξεκινήστε την καθαριότητα από τις γύρω επιφάνειες.

Πριν φτάσετε στο τζάμι ελέγξτε για τυχόν έντομα και ιστούς αράχνης και καθαρίστε τα προσεκτικά. 

Μπορείτε να τυλίξετε μια λεπτή πετσέτα γύρω από ένα κατσαβίδι για να φτάσετε και τις πιο δύσκολα προσβάσιμες επιφάνειες.

Έπειτα καθαρίστε με ηλεκτρική σκούπα. Περάστε όλο το παράθυρο προσεκτικά για να απομακρυνθούν σκόνες και χώματα. Αυτή η ολική καθαριότητα δεν είναι απαραίτητο να γίνεται κάθε φορά που καθαρίζετε τα τζάμια σας, αλλά μπορείτε να την κάνετε μια φορά τον χρόνο.

Για να καθαρίσετε καλά το τζάμι σας ρίξτε σπρέι καθαρισμού και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα πανάκι που δεν αφήνει χνούδι. Καθαρίστε με οριζόντιες κινήσεις.

Επαναλάβετε τη διαδικασία και στο εξωτερικό του τζαμιού σκουπίζοντας αυτή τη φορά με κάθετες κινήσεις.

Αν δεν μπορείτε να πλύνετε το εξωτερικό του παράθυρού σας εύκολα ή δεν το φτάνετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λάστιχο.

Τέλος, η χρήση χημικών καθαριστικών κάνει την συσσώρευση της σκόνης πιο εύκολη. Για αυτό επιλέξτε να φτιάξετε φυσικά καθαριστικά στο σπίτι, σύμφωνα με το spirossoulis.com.

Πέρα όμως από το μείγμα με το οποίο θα καθαρίσετε τα τζάμια σας, σημαντικό ρόλο παίζει και το «εργαλείο» που θα χρησιμοποιήσετε για να το κάνετε.

Πάρτε ένα πανί από μικροϊνες ή μερικά φύλλα εφημερίδας και κάντε τα τζάμια σας να λάμψουν. Προηγουμένως, αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε εφημερίδες, φορέστε γάντια για να μην λερωθούν τα χέρια σας από το μελάνι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ