Frankfurter Allgemeine Zeitung: Θέλει η Ελλάδα δόση 8,5 δις ευρώ; Το Βερολίνο θα αποφασίσει πρώτα

Η δόση των 8,5 δις ευρώ εξαρτάται από την επιτροπή Προϋπολογισμού στην Γερμανία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Το Βερολίνο πρέπει να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης 8,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung επιβεβαιώνει σε δημοσίευμά της τις πληροφορίες που ήθελαν το θέμα σχετικά με την εκταμίευση να μην εξετάζεται από την Ολομέλεια της γερμανικής Βουλής, αλλά μόνο από την αρμόδια επιτροπή Προϋπολογισμού, που αναμένεται να συνεδριάσει την επόμενη Τετάρτη.

Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης έχει στην κατοχή της το αίτημα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών προς τη Βουλή, από την οποία ζητά να παραπεμφθεί σύντομα το ζήτημα στην επιτροπή Προϋπολογισμού, επαναλαμβάνοντας αυτό που έχει ήδη δηλώσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Ότι δηλαδή οι αποφάσεις του Eurogroup δεν συνιστούν θεμελιώδη αλλαγή των όρων του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο σχεδιασμός του κυβερνητικού συνασπισμού προβλέπει να μην υπάρξει συζήτηση για το εν λόγω ζήτημα στην Ολομέλεια, ωστόσο σημειώνει ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα θέλει να συζητήσει το ελληνικό ζήτημα την προσεχή Πέμπτη στη Βουλή, εκμεταλλευόμενο τη συζήτηση που πρόκειται να διεξαχθεί εκεί σχετικά με την πρόωρη εξόφληση δανείων από την Πορτογαλία.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ