Υπέροχο δροσερό γλύκισμα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: Παγωτό ξυλάκι με γιαούρτι, φράουλες & γκρανόλα

Δεν είναι καθόλου δύσκολο και σίγουρα αν το δοκιμάσετε θα θέλετε να το φτιάχνετε συνέχεια.

ΥΛΙΚΑ

  • 3 φλ. φράουλες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
     
  • ¼ φλ. ζάχαρη 
     
  • 1 φλ. γιαούρτι
     
  • ¼ - ½ φλ. γάλα
     
  • 2-3 κ.σ. μέλι
     
  • ¾ φλ. γκρανόλα

 

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι αναμειγνύουμε τις φράουλες και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.

Αφήνουμε τις φράουλες μέσα στη ζάχαρη για τουλάχιστον 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει.

Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι οι φράουλες να αποκτήσουν υφή μαρμελάδας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα (1 περίπου φλ.) να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ανακατεύουμε με αναδευτήρα το γιαούρτι, ¼ φλ. γάλα και τις 2 κ.σ. μέλι. 

Δοκιμάζουμε και αν το επιθυμούμε προσθέτουμε λίγο ακόμη μέλι.

Παίρνουμε ¼ φλ. από το μείγμα γιαουρτιού και το ανακατεύουμε με τη γκρανόλα. 

Παίρνουμε 6 θήκες για παγωτό και σε κάθε μια από αυτές ρίχνουμε από 1 μεγάλη κουταλιά από το μείγμα γιαουρτιού.

Προσθέτουμε από πάνω μια κουταλιά γκρανόλα και  1-2 κουταλιές φράουλα.

Συνεχίζουμε να προσθέτουμε στρώματα μέχρι να γεμίσει η θήκη.

Βάζουμε τα ξυλάκια παγωτού και αφήνουμε να παγώσουν για τουλάχιστον 6-8 ώρες. 

Για να βγάλουμε τα παγωτά από τις θήκες, τις βάζουμε κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό για λίγα δευτερόλεπτα και απαλά τις αφαιρούμε.

 

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ