Έρευνα Μιchigan & Cornell: Θα φορτίζουμε πλέον το κινητό μας μόνο 4 φορές το χρόνο!

Δηλαδή ανά τρεις μήνες θα φορτίζουμε στο μέλλον τα κινητά μας με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα.

Τα powerbanks που έχουν γίνει απαραίτητα λόγω της αυξημένης χρήσης των κινητών μας τηλεφώνων καθημερινά, θα αποτελούν σε λίγο καιρό παρελθόν, αφού, σύμφωνα με τους ερευνητές τα κινητά τηλέφωνα θα φορτίζουν μόλις 4 φορές το χρόνο!

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Michigan και του Cornell δημιούργησαν ένα νέο μαγνητο-ηλεκτρονικό πολυφαιρικό υλικό, το οποίο θα χρησιμοποιεί 100 φορές λιγότερη ενέργεια.

Πλέον τα κινητά τηλέφωνα, και με την χρήση των δεδομένων, καταναλώνουν συνεχώς ηλεκτρικό ρεύμα,με αποτέλεσμα η μπαταρία να εξαντλείται πιο γρήγορα.

Ωστόσο, οι επεξεργαστές που κατασκευάζονται με τα νέα αυτά μαγνητο-ηλεκτρικά συστήματα θα απαιτούν μόνο μια μικρή ποσότητα ρεύματος και θα διατηρούν την μπαταρία σας για πολύ περισσότερο...πάρα πολύ περισσότερο!

Οι ηλεκτρονικές συσκευές καταναλώνουν σήμερα το 5% της συνολικής παγκόσμιας ενέργειας, η οποία αναμένεται να αυξηθεί έως και το 50% έως το 2030.

Έτσι οι ενεργειακά αποδοτικοί επεξεργαστές θα μπορούσαν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο ενεργειακό μας αποτύπωμα, σύμφωνα με πληροφορίες από το esquire.co.uk.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ