Οι δεσμεύσεις του Τσίπρα στους απεργούς της ΠΟΕ ΟΤΑ - Χιλιάδες προσλήψεις χωρίς όριο ηλικίας

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ χαρακτήρισε ως καλή την συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου και συνδεριάζει αυτή την ώρα προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της.

Πλήρη απαλοιφή του ηλικακού ορίου για τις μόνιμες προσλήψεις των συμβασιούχων, μοριοδότηση των υφιστάμενων συμβασιούχων, οι 2.500 μόνιμες προσλήψεις να αποτελέσουν τη βάση εκκίνησης και δέσμευση από την πλευρά της κυβέρνησης ότι η αποκομιδή των σκουπιδιών θα γίνεται από τους δήμους κι όχι από ιδιώτες είναι η συνολική πρόταση που παρουσιάστηκε στην ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εν αναμονή της απόφασης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία χαρακτήρισε τη συζήτηση στο Μαξίμου καλή. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η συνολική πρόταση έχει ως εξής:

1. Μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της τροπολογίας που έχει κατατεθεί, βελτιώνονται οι όροι για τη συμμετοχή των συμβασιούχων εργαζομένων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με την πλήρη απαλοιφή του ηλικιακού ορίου.

2. Οι υφιστάμενοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα μοριοδοτηθούν, σύμφωνα και με όσα προβλέπει η τροπολογία, ενώ άμεση αναμένεται η σύναψη των νέων συμβάσεων για τη συνέχιση της εργασίας τους.

3. Κατέστη επίσης, σαφές ότι οι περίπου 2.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν αιτηθεί οι δήμοι και έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, αποτελεί τη βάση εκκίνησης, καθώς οι πραγματικές ανάγκες των δήμων σε προσωπικό καθαριότητας είναι πολύ μεγαλύτερες.

4. Τέλος, σαφής θέση της Κυβέρνησης, για την οποία θα υπάρξει μέριμνα, είναι ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να λάβει τις αποφάσεις της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ