Παίδων Πεντέλης: Τα χρήματα δεν φτάνουν για τις επεμβάσεις- Αναστέλλονται σοβαρά χειρουργεία

Πρόβληματα σε νοσοκομεία Παίδων, λόγω των σκληρών περικοπών στα κονδύλια για την Υγεία.

Στο παιδιατρικό νοσοκομείο Πεντέλης οι ορθοπαιδικοί έχουν ήδη αναστείλει επεμβάσεις εννιά παιδιών, τα οποία χρειάζεται να χειρουργηθούν άμεσα για σοβαρές παθήσεις στην σπονδυλική στήλη, όπως για παράδειγμα η παραλυτική μορφή της σκολίωσης, κι έχουν ενημερώσει τους γονείς τους για την εμπλοκή που προκύπτει λόγω έλλειψης των αναγκαίων κονδυλίων.

Οι περικοπές στον προϋπολογισμό του νοσηλευτικού ιδρύματος, περί τα 3 εκατ. ευρώ ετησίως, δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει τα κονδύλια για την ορθοπαιδική κλινική. Το ποσό που αναλογεί στους ορθοπαιδικούς για την προμήθεια του αναγκαίου υλικού είναι περίπου 60.000 ευρώ τον χρόνο, ποσό που δεν καλύπτει όμως τις ανάγκες των ασθενών.

«Οι ασθενείς είναι ανήλικα παιδιά με σοβαρά προβλήματα και οι επεμβάσεις αυτές θα πρέπει να γίνονται σύντομα και να διατίθεται το χρηματικό ποσό για τα υλικά που χρειάζονται» τονίζει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κυρία Ματίνα Παγώνη, προσθέτοντας σε μια σκληρή αποστροφη της πως «οι ανάγκες των παιδιών δεν μπαίνουν σε διαπραγματεύσεις».

Μάλιστα, η ΕΙΝΑΠ απέστειλε επιστολή για το θέμα αυτό και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ