Όλα για τη μέση: Ασκήσεις ενδυνάμωσης για το "στήριγμα" του σώματός μας- Η πρωτεϊνική διατροφή

Έχετε πρόβλημα με τη μέση σας; Ακολουθήστε τις ειδικές ασκήσεις και διαμορφώστε την διατροφή σας για μια πιο δυνατή "στήριξη".

Οι συχνοί τραυματισμοί στο ύψος της μέσης, πέρα από τους βασικούς παράγοντες, μπορεί να οφείλεται και σε αδυναμία των μυών που "αγκαλιάζουν" την σπονδυλική στήλη.

Για να ενδυναμώσετε λοιπόν τη μέση σας και να αποφύγετε τους αβάσταχτους πόνους, ακολουθήστε αυτές τις ειδικές ασκήσεις που θα σας κάνουν να... πετάτε!

Press up - Θέση της σφίγγας


Ξεκινήστε, ξαπλώνοντας πάνω στο στομάχι. Αρχίστε να ανασηκώνετε αργά το επάνω μέρος του σώματος, κρατώντας την λεκάνη σε επαφή με το έδαφος. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα τόξο στην μέση σας. Ανορθώστε το πάνω μέρος του κορμού όσο μπορείτε, χωρίς αυτό να σας προκαλεί δυσφορία.

Μείνετε στην θέση αυτή για 30 δευτερόλεπτα και επανέλθετε στη αρχική θέση. Επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές.

Superman


Ανασήκωσε τα χέρια και τα πόδια σου από το έδαφος, καθώς προσέχεις το κεφάλι σου να βρίσκεται σε ουδέτερη θέση. “Κούνησε τα χέρια σου δεξιά και αριστερά εκτελώντας ταυτόχρονα και κυκλικές κινήσεις, ακριβώς πάνω από το έδαφος, μέχρι το ύψος των ώμων και επιστρέφοντας πάλι πάνω από το κεφάλι.

Επίσης, ασκήσεις που βοηθούν στην ενδυνάμωση είναι οι υπερεκτάσεις και οι υπερδιατάσεις, οι οποίες εκτελούνται με το τέντωμα το ποδιών, των χεριών και του πάνω μέρους του κορμού όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό είναι το περπάτημα, που παρέχει πολλά οφέλη, βοηθάει να δυναμώσεις τις μυικές ομάδες που στηρίζουν το σώμα σου και το κρατάνε σε όρθια θέση, τροφοδοτεί με διατροφικά στοιχεία στις δομές τις σπονδυλικής σου στήλης, βελτιώνει την ελαστικότητα και αυξάνει την παραγωγή παυσίπονων ενδορφινών στον οργανισμό σου.

Η σημασία της λήψης πρωτεϊνών για την υγεία, το βάρος και την συσσώρευση λίπους στην περιφέρεια.

Όπως φαίνεται, μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της συσσώρευσης του λίπους στην περιοχή της περιφέρειας, άρα και ελάφρυνση στη μέση.
Τέσσερα πρόσφατα επιστημονικά άρθρα κατέδειξαν την σημασία της πρωτεΐνης.

Υποστηρίζεται ότι η αυξημένη πρόσληψη πρωτεΐνης μπορεί να μειώσει τον καρδιομεταβολικό ρυθμό (δηλαδή, καρδιακές προσβολές, διαβήτη, κ.α.), να βοηθήσει στην μείωση του σωματικού βάρους και να αυξήσει την μυική σύνθεση και ανάπτυξη, η οποία βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις.

Η έρευνα του Αμερικανικού στρατού στο “The Journal of Nutrition”, ασχολήθηκε με την κατανάλωση πρωτεΐνης σε περισσότερους από 23.000 Αμερικανούς ενήλικες. Οι διατροφικές οδηγίες προτείνουν να τρως 0,8 gr αν κιλό σωματικού βάρους.

Ο στρατός βρήκε λίγους ενήλικες με χαμηλή πρόσληψη πρωτεΐνης και σχεδόν κανέναν που να καταναλώνει περισσότερο από το 19% των συνολικών θερμίδων σε πρωτεΐνη. Αυτό μπορεί να προκύπτει από το, λίγο πολύ γνωστό φαινόμενο του κορεσμού. Όταν καταναλώνεις πρωτεΐνη, νιώθεις πλήρης και δεν θες να φας άλλο.

Οι ερευνητές έπειτα έψαξαν για συσχετίσεις μεταξύ της πρόσληψης πρωτεΐνης και δεικτών υγείας.

Βρήκαν πως αυξημένη πρόσληψη πρωτεΐνης σχετίζεται με μικρότερο δείκτη μάζας σώματος (BMI), μικρότερη περιφέρεια μέσης (δείκτης σημαντικός για μεταβολικές νόσους), και υψηλότερα επίπεδα της καλής χοληστερόλης, HDL. Τα αποτελέσματα ήταν πιο έντονα ανάμεσα σε υπέρβαρα άτομα. Οι ερευνητές κατέληξαν σε μια συνιστώμενη ποσότητα από 1,0 σε 1,5 gr ανά κιλό σωματικού βάρους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ