Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας συγκλόνισε την Δαμασκό- Δεκάδες νεκροί & τραυματίες

Η τρομοκρατική επίθεση προκάλεσε μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών μεταξύ των αμάχων, καθώς και υλικές ζημίες.

Tουλάχιστον εννέα νεκροί και 15 τραυματίες είναι ο απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας που συγκλόνισε το ανατολικό τμήμα της Δαμασκού σήμερα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων στρατιώτες και άμαχοι, στη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην πλατεία Ταχρίρ στη Δαμασκό", δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν. "Τουλάχιστον 15 ακόμη έχουν τραυματιστεί", πρόσθεσε.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας σύμφωνα με το bbc.co.uk, είχαν μεταδώσει λίγο νωρίτερα ότι μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στην πλατεία Ταχρίρ, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας απέτρεψαν δύο ακόμη στην είσοδο της Δαμασκού, στον δρόμο προς το αεροδρόμιο.

"Οι αρχές καταδίωξαν τρία παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα και κατάφεραν να προκαλέσουν έκρηξη σε δύο από αυτά στην είσοδο της Δαμασκού, στον δρόμο προς το αεροδρόμιο. Περικύκλωσαν το τρίτο αυτοκίνητο στην πλατεία Ταχρίρ, όπου ο τρομοκράτης πυροδότησε τα εκρηκτικά, προκαλώντας έναν αριθμό νεκρών και τραυματιών", ανέφερε η κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον Άμπντελ Ράχμαν, από την έκρηξη των δύο άλλων παγιδευμένων αυτοκινήτων που επλήγησαν από τα πυρά της αστυνομίας, σκοτώθηκαν οι δύο οδηγοί τους.

Εικόνες από την πλατεία Ταχρίρ που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση δείχνουν πολλά αυτοκίνητα που έχουν υποστεί ζημιές και άλλα απανθρακωμένα, όπως και υλικές ζημιές σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ