Oικογένεια Κυριακού: Αποχαιρετάμε τον πολυαγαπημένο μας Μίνω - Aπό ανακοπή καρδιάς έφυγε ο Πρόεδρος του Αντέννα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο Μίνως Κυριακού, πρόεδρος του ομίλου Αντέννα.

Σε μια λυτή ανακοίνωση η Οικογένεια Κυριακού αναφέρει:

«Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη, σύσσωμη η οικογένεια Κυριακού αποχαιρετά τον πολυαγαπημένο μας Μίνω, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, από ανακοπή καρδιάς αργά το απόγευμα. 

Ο σεβασμός και η βαθιά οδύνη διακατέχουν το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται σε όλες τις επιχειρήσεις του Ομίλου Μίνου Κυριακού.
Ο Μίνως Κυριακού γεννήθηκε το 1942 και δραστηριοποιήθηκε με τη Ναυτιλία  και τα Μέσα Ενημέρωσης. 

Στα τέλη της δεκαετίας του '80  ίδρυσε το ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 FM 97.2. Το 1989 εγκαινίασε τη λειτουργία της και η τηλεόραση του ΑΝΤ1».

Το αντίο του πολιτικού κόσμου στον Μίνωα Κυριακού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Μίνωα Κυριακού.
Υπήρξε ένας άνθρωπος με όραμα, αρχές και ιδανικά.

Σημάδεψε με την πορεία του την επιχειρηματική ζωή του τόπου για πολλές δεκαετίες.

Μετά από μια επιτυχημένη διαδρομή στο χώρο της ναυτιλίας, προχώρησε στην ίδρυση του τηλεοπτικού σταθμού ANT1, συνεισφέροντας σημαντικά στην αντικειμενική ενημέρωση, τον πλουραλισμό και την πολυφωνία.

Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε για την απώλεια του Μίνωα Κυριακού: «Δημιουργικός, δυναμικός, εξαιρετικός επιχειρηματίας και οικογενειάρχης, ο Μίνως Κυριακού έφυγε ξαφνικά από κοντά μας. Υπήρξε πρωτοπόρος με ό,τι ασχολήθηκε, από τη ναυτιλία έως και τα ΜΜΕ, αφήνοντας σε όλα την προσωπική του σφραγίδα. Η ίδρυση, δημιουργία και λειτουργία του ΑΝΤ1 από τον Μίνωα Κυριακού υπήρξε σταθμός για την ενημέρωση και ψυχαγωγία στη χώρα μας. Με ιδιαίτερη συγκίνηση λόγω της ειλικρινούς και πολυετούς φιλίας μας εκφράζω στην οικογένειά του τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του Μίνωα Κυριακού. Υπήρξε ένας δραστήριος και καινοτόμος επιχειρηματίας στη Ναυτιλία και στα Μέσα Ενημέρωσης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποτέλεσε έναν από τους βασικούς θεμελιωτές της ιδιωτικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη συμβολή στην ενημέρωση και στην πολυφωνία.Μα πάνω από όλα ήταν ένας ζεστός άνθρωπος, ένας στοργικός πατέρας, ένας καλός φίλος. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, αλλά και στη μεγάλη οικογένεια του ΑΝΤ1».

«Ο Μίνως Κυριακού πρωταγωνίστησε στην επιχειρηματική ζωή του τόπου και διέγραψε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στο χώρο της ναυτιλίας και των ΜΜΕ. Άνθρωπος με αγάπη για τη χώρα, ανοιχτό πνεύμα και διάθεση προσφοράς άφησε σημαντικό έργο σε πολλούς τομείς. Με την ίδρυση του ΑΝΤ1 συνέβαλε σημαντικά στην πλουραλιστική ενημέρωση στη χώρα. Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην οικογένεια του ΑΝΤ1», σημειώνει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος​, με μήνυμα στο Twitter.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ