Ο Κιμ Γιον Ουν ξεσπαθώνει: "Ο πύραυλος ήταν δωράκι για τους μπάσταρδους Αμερικανούς στην Εθνική τους Εορτή"

Οι ΗΠΑ «δεν θα αποδεχθούν ποτέ η Βόρεια Κορέα να διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.

ΟΙ ΗΠΑ «προσπαθούν να δοκιμάσουν την αποφασιστικότητά μας και αγνοούν τις προειδοποιήσεις μας», είπε ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA (Korea Central News Agency).

Κι αφού επέβλεψε προσωπικά την εκτόξευση του πυραύλου Hwasong-14 είπε ότι «οι μπάσταρδοι οι Αμερικανοί δεν θα είναι πολύ χαρούμενοι με αυτό το δώρο που τους ήρθε στην επέτειο της 4ης Ιουλίου».

Στη συνέχεια ξέσπασε σε γέλια και συμπλήρωσε: «Πρέπει να τους στέλνουμε δώρα κάθε λίγο για να μην βαριούνται»!

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είπε ακόμη ότι ο πύραυλος έμοιαζε «σαν χαριτωμένο αγόρι» και πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ τον τερματισμό του πυραυλικού της προγράμματος μέχρι να εγκαταλείψει η Ουάσιγκτον την εχθρική της πολιτική κατά της Πιονγιάνγκ.

 

Για «νέα κλιμάκωση της απειλής» από τη Βόρεια Κορέα έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, επιβεβαιώνοντας ότι ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε την Τρίτη από τη Βόρεια Κορέα ήταν «ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν σθεναρά την εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα ενός βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου. 

Η δοκιμή ενός ICBM συνιστά μια νέα κλιμάκωση της (βορειοκορεάτικης) απειλής για τις ΗΠΑ, για τους συμμάχους και εταίρους μας, για την περιοχή και για τον κόσμο», ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Διαμήνυσε παράλληλα πως οι ΗΠΑ «δεν θα αποδεχθούν ποτέ η Βόρεια Κορέα να διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο».

Η κυβέρνηση της Πιονγιάνγκ είναι «ένα επικίνδυνο καθεστώς» και οι ΗΠΑ θα απαιτήσουν να ληφθούν «πιο αυστηρά μέτρα» κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο συγκαλείται κατεπειγόντως και αναμένεται να συζητήσει κεκλεισμένων των θυρών για το ζήτημα περί τις 15:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας), πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Η χθεσινή εξέλιξη ενδέχεται να αλλάξει τα σχέδια των ΗΠΑ, που έχουν καταστήσει σαφές ότι εναντιώνονται στους στρατιωτικούς στόχους της Πιονγιάνγκ. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο απόκτησης ICBM από τη Βόρεια Κορέα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει τον Ιανουάριο ότι αυτό «δεν θα συμβεί».

Ο Ρεξ Τίλερσον προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε χώρα φιλοξενεί Βορειοκορεάτες εργαζόμενους, ή παρέχει οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στην Πιονγιάνγκ, ή αθετεί τις κυρώσεις του ΟΗΕ «υποθάλπει και συνεργεί με ένα επικίνδυνο καθεστώς». 

«Όλες οι χώρες πρέπει να δείξουν δημόσια στη Βόρεια Κορέα ότι υπάρχουν συνέπειες για τις προσπάθειές της να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

 

Επίδειξη δύναμης από ΗΠΑ - Ν. Κορέα

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας εκτόξευσαν πυραύλους που έπεσαν στη θάλασσα στα ανοικτά της ασιατικής χώρας. σε μία επίδειξη δύναμης μετά τη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Πεντάγωνο: Θα υπερασπιστούμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους μας

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμο να υπερασπιστεί τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους έναντι της μεγεθυνόμενης απειλής της Βόρειας Κορέας, ενώ καταδίκασε τη δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στην οποία προχώρησε χθες η Πιονγιάνγκ.

«Η δέσμευσή μας να υπερασπιστούμε τους συμμάχους μας, τη Δημοκρατία της Κορέας και την Ιαπωνία, ενώπιον αυτών των απειλών, παραμένει αλύγιστη», ανέφερε η ανακοίνωση του Πενταγώνου.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ