Ο Θάνος Ασκητής παρουσιάζει νέα έρευνα: Οι γυναίκες θα κάνουν περισσότερο σεξ με ρομπότ παρά με άνδρες το 2025!

Θα αντικαταστήσει η ρομποτοφιλία τις ρομαντικές σχέσεις και θα υποβαθμίσει το ειδύλλιο;

Είχαμε αναφέρει πριν από αρκετό καιρό για τις πλαστικές κούκλες του σεξ, που μοιάζουν αρκετά με αληθινές γυναίκες, καθώς και ότι η συγκεκριμένη εταιρεία που τις κατασκευάζει είχε στα άμεσα σχέδιά της να λανσάρει κούκλες με τεχνητή νοημοσύνη, που θα μπορούν να μιλάνε και να κάνουν διάφορες κινήσεις.

Ο προβληματισμός τότε ήταν πως σήμερα αρκετοί άνθρωποι καταφεύγουν στο "απρόσωπο σεξ" μέσω του διαδικτύου. Τι θα έκαναν και πως θα αντιδρούσαν όταν θα μπορούσαν ακόμα και αυτή την "εικονική πραγματικότητα" να την έχουν "ζωντανή" δίπλα τους; Μήπως θα ήταν η χαριστική βολή για να μείνουν μακριά από τις διαπροσωπικές σχέσεις; Ήδη σήμερα, τέτοιου είδους κούκλες μπορεί να τις προμηθευτεί κάποιος μέσα από το διαδίκτυο, ενώ κάποιες πωλούνται και σε sex shops, όπως αναφέρει το askitis.gr.

Τα πράγματα φαίνεται να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο, καθώς σύμφωνα με μελέτη από τον μελλοντολόγο Δρ. Ian Pearson για επιστημονικό κλάδο που διατυπώνει προβλέψεις για το μέλλον, υποβοηθούμενος από την επιστήμη και τις τάσεις σε τομείς όπως η βιοτεχνολογία, η νανοτεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη κλπ, οι ρομποτικοί σεξουαλικοί παρτενέρ το 2025 θα είναι τόσο διαδεδομένοι, όσο είναι και η πορνογραφία σήμερα.

Υποστηρίζει ακόμη στην έκθεσή του ότι το "σεξ με ρομπότ" μπορεί να γίνει τόσο δημοφιλές που θα ξεπεράσει την ανθρώπινη επαφή - και θα είναι πλήρως αναπτυγμένο το 2050.

Πιο συγκεκριμένα, στο δημοσίευμά του στη Mirror αναφέρεται πως οι γυναίκες θα προτιμούν περισσότερο την σεξουαλική συνεύρεση με ρομπότ (ρομποτοφιλία). Μάλιστα θα είναι τόσο κοινό το σεξ με cyborg - όπως το χαρακτηρίζει, που δεν θα εκπλήσσει, θα είναι τόσο διαδεδομένο όπως το να βλέπει κάποιος πορνό σήμερα.

Μπορεί στην αρχή να υπάρχει ένας δισταγμός για να κάνουμε σεξ με ρομπότ, σιγά σιγά όμως θα συνηθίσουμε στην ιδέα. Καθώς μάλιστα στους "μηχανικούς" εραστές θα βελτιώνεται όλο και περισσότερο η τεχνητή νοημοσύνη τους, η αίσθηση και η μηχανική τους συμπεριφορά, ενδεχομένως θα αρχίσουν να αναπτύσσονται ισχυροί συναισθηματικοί δεσμοί που θα εξουδετερώσουν τους ενδοιασμούς και τις επιφυλάξεις, όπως αναφέρει ο Δρ. Pearson.

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν εκφράσει ανησυχίες για αυτή την αυξανόμενη τάση για σεξ με ρομπότ, που όπως υπολογίζεται θα αντικαταστήσει τις ανθρώπινες σχέσεις, άρα μπορεί να αντικαταστήσει και την ανθρώπινη αλληλεπίδραση.

Μήπως λοιπόν χρειάζεται να αναθεωρήσουμε λίγο τις σχέσεις μας; Αν θέλουμε να συνεχίσουμε την ανθρώπινη αλληλεπίδραση, μήπως θα έπρεπε να μπούμε στη διαδικασία να μετριάσουμε την εγωπάθεια και το "έτσι θέλω εγώ"; Συμπεριφορές δηλαδή που αντί να μας φέρνουν κοντά, λειτουργούν έχοντας το αντίθετο αποτέλεσμα απομακρύνοντάς μας, συμπεριφορές που θα επαληθεύσουν τον Δρ. Pearson;

Γιατί λοιπόν μία γυναίκα να προτιμήσει τον "ανθρώπινο" εραστή δίπλα της, με τη γκρίνια και τη μιζέρια του, το πιθανό "κακό σεξ" και τις υποχρεώσεις απέναντί του και όχι τον ρομποτικό - μηχανικό εραστή της που θα είναι τρυφερός και γλυκός μαζί της, πάντα πρόθυμος να τις προσφέρει ηδονογόνα ερεθίσματα και οργασμικές κορυφώσεις; Δεν είναι τυχαίες οι προβληματικές σχέσεις, ούτε είναι τυχαίο πόσο έχουν αυξηθεί τα διαζύγια.

Όπως το ίδιο συμβαίνει άλλωστε και με τα σεξουαλικά προβλήματα που φαίνεται να αυξάνονται ραγδαία, καθώς οι ανθρώπινες σχέσεις "υποφέρουν"! Μήπως χρειάζεται όλοι μας να προβληματιστούμε και να σκεφτούμε την ανάγκη μας να χαιρόμαστε που είμαστε άνθρωποι και να έχουμε έναν άνθρωπο δίπλα μας;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ