16 άγνωστα μυστικά για το γυναικείο φύλο: Από την γεύση ως τον ύπνο, την κλειτορίδα & την γλώσσα

Διάφορα μυστικά που έχει το γυναικείο σώμα και δεν τα γνωρίζεις. 

Πέρα από τις προφανώς καταπληκτικά πράγματα που μπορεί να κάνει ένα γυναικείο σώμα όπως το γεγονός ότι μπορεί να φέρει έναν άλλο άνθρωπο στον κόσμο, υπάρχουν πολλά ακόμα σχετικά με το γυναικείο σώμα που αποδεικνύουν πόσο καταπληκτικό είναι, όπως δημοσιεύει το tsemperlidou.gr

Η κλειτορίδα μεγαλώνει με την πάροδο των ετών

Γνώριζες ότι κλειτορίδα μεγαλώνει στην πραγματικότητα καθώς μεγαλώνεις; Μετά την εμμηνόπαυση, η κλειτορίδα μπορεί να γίνει 2,5 φορές μεγαλύτερη από ό,τι ήταν κατά τη διάρκεια της εφηβείας και 7 φορές μεγαλύτερη από ό,τι ήταν κατά τη γέννηση. Επίσης, η κλειτορίδα δεν γερνά.

Μνήμη ελέφαντα

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί θυμάσαι τα γεγονότα πολύ καλύτερα από ό,τι ο σύντροφός σου; Είναι γνωστό, άλλωστε, πως οι άντρες απορούν πως οι γυναίκες θυμούνται τι τους έχουν κάνει μήνες ή και χρόνια μετά και γκρινιάζουν. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες έχουν καλύτερη γνωστική μνήμη από ό,τι οι άνδρες.

Όσφρηση

Έχει αποδειχθεί ότι οι γυναίκες έχουν ισχυρότερη αίσθηση της όσφρησης από ό,τι οι άνδρες. Η αίσθηση της όσφρησης γίνεται ακόμα πιο έντονη λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας.

Ζουν περισσότερο

Σύμφωνα με μελέτες οι γυναίκες ζουν περίπου πέντε χρόνια περισσότερο από τους άνδρες. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχει να κάνει με τις πιο υγιείς συμπεριφορές τους από τους άνδρες κατά τη διάρκεια των ετών, όπως και με το γεγονός ότι πραγματοποιούν τσεκάπ. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το σώμα των γυναικών καταπολεμά μία λοίμωξη με έναν καλύτερο τρόπο από ό,τι οι άνδρες.

Χρησιμοποιούν και τις δύο πλευρές του εγκεφάλου

Μελέτες όσον αφορά τη γλώσσα και τη χρήση του εγκεφάλου δείχνουν ότι οι εγκέφαλοι των γυναικών δείχνουν μια πιο διμερή ενεργοποίηση του εγκεφάλου τους από ό,τι των αντρών. Τα αρσενικά είναι πιο επιρρεπή στη χρήση της αριστερής πλευράς του εγκεφάλου τους.

Είναι προγραμματισμένες να κλαίνε

Οι γυναίκες είναι στην πραγματικότητα κατασκευασμένες να κλαίνε πολύ πιο συχνά από τους άνδρες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε κυτταρικό επίπεδο, οι δακρυϊκοί αδένες των γυναικών είναι ανατομικά διαφορετικοί από εκείνους των ανδρών. Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες κλαίνε 5,3 φορές το μήνα, ενώ οι άνδρες κλαίνε μόνο περίπου 1,4 φορές. Σημαντικό ρόλο παίζει και η προλακτίνη στην παραγωγή των δακρύων και οι γυναίκες έχουν 50% έως 60% υψηλότερα επίπεδα προλακτίνης στο αίμα τους από ό,τι οι άνδρες.

Η καρδιά χτυπά πιο γρήγορα

Από τη φύση, η θηλυκή καρδιά είναι προγραμματισμένη να χτυπά σχεδόν δύο φορές πιο γρήγορα από αυτή των αντρών.

Καίνε λιγότερες θερμίδες

Το γυναικείο σώμα καίει το λίπος πολύ πιο αργά από ό,τι αρσενικό, σε ποσοστό περίπου 50 θερμίδες ανά ημέρα.

Μύες

Οι γυναικείοι μύες και οι τένοντες περιέχουν περισσότερο ελαστίνη. Το γεγονός αυτό είναι που κάνει τις γυναίκες πιο ευκίνητες.

Εγκέφαλος

Το μεσολόβιο στο θηλυκό εγκέφαλο είναι μεγαλύτερο, το οποίο επιτρέπει στις γυναίκες να είναι multi taskers, δηλαδή να είναι πιο αποτελεσματικές στο χειρισμό πολλών πραγμάτων ταυτόχρονα.

Γεύση

Η γυναικεία γλώσσα έχει περισσότερους γενετικούς κάλυκες, άρα έχουν καλύτερη γεύση.

Πόνος

Το γυναικείο σώμα έχει περισσότερους υποδοχείς του πόνου, αλλά χάρη στα οιστρογόνα τείνουν να έχουν υψηλότερη αντοχή στον πόνο.

Χρώματα

Οι γυναίκες είναι καλύτερες στη διάκριση μεταξύ των αποχρώσεων ενός χρώματος, επειδή η αντίληψη των χρωμάτων συνδέεται άμεσα με το Χ χρωμόσωμα.

Μαλλιά

Η διάμετρος των μαλλιών της γυναίκας είναι δύο φορές μικρότερη από εκείνη ενός άνδρα.

Ακοή

Η γυναίκα μπορεί να ακούσει τους ήχους καλύτερα από έναν άνδρα.

Ύπνος

Η δραστηριότητα του εγκεφάλου στις γυναίκες κατά τη διάρκεια του ύπνου μειώνεται μόνο κατά 10%. Αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες έχουν την τάση να κάνουν ελαφρύτερο ύπνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ