Story of the day: 15χρονος μαθητής έγινε επιχειρηματίας και πλούσιος ξεκινώντας με μια απλή σκέψη (ΦΩΤΟ)

Ένας 15χρονος μαθητής, βρήκε έναν εξαιρετικό τρόπο να βγάλει 50 χιλιάδες λίρες το χρόνο, από μια ιδέα που ξεκίνησε από τις... τουαλέτες του σχολείου του.

Ο Νέιθαν Τζον Μπαπτίστ, ο οποίος πηγαίνει σχολείο στο Λονδίνο, πουλούσε αναψυκτικά και σνακ αξίας 230 λιρών ημερησίως με την βοήθεια 11 υπαλλήλων σε τρια γειτονικά σχολεία. Ξεκινώντας με μόλις 5 λίρες κατάφερε να έχει εβδομαδιαίο εισόδημα 1,150 λιρών, κάτι που οδήγησε σε έναν εξεζητημένο τρόπο ζωής.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, πήρε τις αποφάσεις του όταν άκουσε έναν εκατομμυριούχο να μιλά σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα. “Ήξερα ότι θέλω να γίνω σαν αυτόν”. Την ίδια μέρα, ο Νέιθαν άρχισε να αγοράζει και να πουλά γλυκά στους συμμαθητές του, ξεκινώντας την επιχείρησή του από τις τουαλέτες των αγοριών του σχολείου του. Πήρε μάλιστα και τον πρώτο του υπάλληλο για να τον βοηθήσει στις πωλήσεις.

Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος, στην Sun, αρκετοί μαθητές άρχισαν να του παραγγέλνουν κι άλλα προϊόντα μέσω Snapchat πριν περάσουν για να τα παραλάβουν στο διάλειμμα. Όταν όμως έμαθε για τις συναλλαγές του, το σχολείο τον τιμώρησε. Αν συνέχιζε να βγάζει 230 λίρες τη μέρα, τότε τα κέρδη του σε ένα χρόνο θα έφταναν τις 50 χιλιάδες. “Μου ζήτησαν να σταματήσω να πουλάω στο σχολείο.

Τιμωρήθηκα για δύο μέρες. Λοιπόν, δεν θέλω να πουλάω γλυκά για την υπόλοιπη ζωή μου. Θέλω να γίνω χρηματιστής. Εκεί θέλω να επενδύσω τα χρήματά μου. Το σχέδιο είναι να γίνω εκατομμυριούχος. Και ο μόνος τρόπος, είναι η σκληρή δουλειά.”

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ