Υπέροχο ταξίδι- Nomade Tulum: Όταν ο θεός άγγιξε έναν εξωτικό επίγειο παράδεισο στην Καραϊβική (ΦΩΤΟ)

υτό το µικρό χωριουδάκι στη Ριβιέρα των Μάγια έχει… δυσανάλογα µεγάλη ιστορία.

Αυτό το zen beach resort στην παραδεισένια Ριβιέρα των Μάγια στο Μεξικό δεν θεωρείται τυχαία συνώνυµο της απόλυτης ονειρικής φαντασίωσης για όλους τους σύγχρονους… νοµάδες!

Μια τυχαία αναζήτηση στο ίντερνετ και µια φωτογραφία του Νomade Tulum, που εµφανίστηκε ξαφνικά µπροστά µου, ήταν από µόνα τους λόγος για να βγάλω εισιτήριο για την Tulum πέρυσι το καλοκαίρι!

Από την Τίτη Βελοπούλου στο travelstyle.gr

Αυτό το µικρό χωριουδάκι στη Ριβιέρα των Μάγια, µια ώρα απόσταση από το τουριστικό θέρετρο Κανκούν, έχει… δυσανάλογα µεγάλη ιστορία, καθώς η περιοχή είναι ευρύτερα γνωστή για µια από τις πιο αρχαίες πόλεις των Μάγια και µάλιστα από τις ελάχιστες δίπλα στη θάλασσα.

Ο στενός δρόµος κατά µήκος της ακτής, που οδηγεί στο ξενοδοχείο, µε προδιαθέτει γι’ αυτό που θα συναντήσω! Άγρια τροπική βλάστηση, φοίνικες πάνω σε µια ζαχαρένια παραλία που καταλήγει σε τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά, αν και τυπικό σκηνικό της Καραϊβικής, δεν σταµατά να µαγεύει, χωρίς όµως να θυµίζει εκείνη την επιτηδευµένη καρτ ποσταλική οµορφιά των resorts στις Μαλδίβες.

Από την πρώτη στιγµή που έφτασα στην είσοδο του Nomade Tulum κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα sophisticated, ανθρωποκεντρικό «resort», που αναβιώνει ως µια αυθεντική… κατοικία για όλους τους σύγχρονους νοµάδες που επιθυµούν να αφυπνίσουν την ψυχή και το σώµα και να ελευθερώσουν το πνεύµα τους!

Μέσα στην αγκαλιά της τροπικής βλάστησης, οι jungle villas, οι deluxe tents και οι ocean villas συνυπάρχουν σε πλήρη αρµονία µε το φυσικό περιβάλλον σε µια καταπράσινη έκταση, σαν ένα µεξικάνικο πρωτόγονο χωριό πάνω στην απέραντη αµµουδιά. Βγάζω τα παπούτσια µου και µένω ξυπόλυτη…

Σηµείο συνάντησης όλων των… νοµάδων, η κεντρική ξύλινη «καλύβα» όπου βρίσκεται το αντίστοιχο lobby!

Με φιλοσοφία eco friendly, natural αισθητική και boho style (άνετες µαξιλάρες, αέρινα πανιά, ξύλινες κατασκευές), zen µυρωδιές, ταξιδιάρικες αισθαντικές ritual µουσικές, ξέρεις ότι εδώ δεν «χωρούν» εντάσεις, άγχος, θόρυβος… αυτά τα έχεις αφήσει ήδη πίσω σου

. Γιατί το luxury έχει να κάνει µε τις ανεπιτήδευτες υπηρεσίες, την ποιότητα και τις µοναδικές εµπειρίες που έχουν σκοπό να «χτίσουν» τις πιο ξεχωριστές αναµνήσεις…

Επέλεξα για τα δύο πρώτα βράδια να ζήσω σαν ένας σύγχρονος νοµάδας στη… βεδουίνικη τέντα µου, σε απόλυτο διάλογο µε τη φύση. Ευρύχωρη, αισθησιακή, µε open air µπάνιο -µοναδική εµπειρία να κάνεις ντους κάτω από τη σκιά των κοκοφοινίκων, ακούγοντας τους περίεργους ήχους του ζωικού βασιλείου-, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν την προτείνω για πολλές µέρες.

Μόνο και µόνο τα παιχνίδια του εγκεφάλου, που σε θέλουν να ξυπνάς το πρωί αγκαλιά µε κανένα iguana, δεν σε αφήνουν να χαλαρώσεις απόλυτα! Αντιθέτως, άφησα για τη συνέχεια την ocean view villa µου, σε φυσική συνέχεια της ιδιωτικής παραλίας, να µε κακοµάθει µε όλες τις ανέσεις, αλλά πάνω από όλα µε µια µοναδική θέα στην απεραντοσύνη του ωκεανού…

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ