Αυτή η παρουσιάστρια κέρδισε πέρσι 500.000 λίρες: Η λίστα με τις 96 υψηλότερες αμοιβές των παρουσιαστών του BBC

Ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι 96 αστέρες και δημοσιογράφοι έχουν μισθούς που ξεπερνούν τις 150.000 στερλίνες τον χρόνο.

Τους ετήσιους μισθούς των 96 πιο υψηλά αμειβομένων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών παρουσιαστών του αποκάλυψε το BBC.

Οι 96 παρουσιαστές, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και συνεργάτες έλαβαν πέρυσι τουλάχιστον 150.000 λίρες (169.750 ευρώ) έκαστος.

Στην κορυφή της λίστας με ετήσιες απολαβές μεταξύ 2,2 και 2,25 εκατομμυρίων λιρών βρίσκεται ο ραδιοφωνικός παραγωγός του BBC Radio 2 Κρις Έβανς, ο οποίος για ένα διάστημα παρουσίαζε και τη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή αυτοκινήτου Top Gear.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο παλαιός διεθνής Άγγλος ποδοσφαιριστής και νυν παρουσιαστής της κεντρικής τηλεοπτικής εκπομπής ποδοσφαίρου του BBC 1 Γκάρι Λίνεκερ, με αμοιβή μεταξύ 1,75 και 1,8 εκατομμυρίων λιρών.

Αντίθετα, η υψηλότερα αμειβόμενη γυναίκα στον οργανισμό είναι η παρουσιάστρια του σόου Strictly Come Dancing Κλόντια Γουίνκλεμαν,η οποία κέρδισε κάτι λιγότερο από μισό εκατομμύριο στερλίνες για την παρουσίαση του συγκεκριμένου και άλλων σόου.

Μεγάλη συζήτηση παράλληλα έχει πυροδοτήσει η ανισότητα στα εισοδήματα ανδρών και γυναικών που εργάζονται στον οργανισμό. Περίπου τα δύο τρίτα των υψηλότερα αμειβόμενων είναι άνδρες.

Οι μισθοί που καταβάλλονται στους πρωτοκλασάτους δημοσιογράφους του εμφανίζουν ανάλογη ανομοιότητα με τον άνδρα παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων να αμείβεται περίπου με 200.000 στερλίνες τον χρόνο περισσότερο σε σχέση με την γυναίκα συνάδελφό του.

Ο γενικός διευθυντής Τόνι Χολ πάντως παραδέχτηκε ότι ο οργανισμός θα πρέπει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων και δεσμεύτηκε να υπάρξει ισότητα ανάμεσα στον αριθμό των ανδρών και γυναικών τηλεοπτικών παρουσιαστών και στις αμοιβές τους ως το 2020.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ