Made in Greece η Green Cola, η Vikos Cola, αλλά και η Epsa Pink Lemonade & το τσάι με βύσσινο: Νέα γενιά αναψυκτικών με στέβια για το καλοκαίρι, χωρίς ή με λίγες θερμίδες

Δροσιά, απόλαυση, γεύση και πάνω απ' όλα λίγες θερμίδες. Τα προϊόντα με φυσικές γλυκαντικές ουσίες είναι η νέα μόδα στον χώρο των αναψυκτικών, καθώς υπόσχονται πλούσια γεύση χωρίς να επιβαρύνουν με το περιττό θερμιδικό φορτίο της ζάχαρης άλλα και άλλων γλυκαντικών ουσιών. 

Κυρίαρχος παίχτης των φυσικών γλυκαντικών ουσιών, η στέβια, ένα φυτό που χρησιμοποιείται εδώ και αρκετούς αιώνες από φυλές της Παραγουάης και είναι περίπου τριακόσιες φορές πιο γλυκό από το ζαχαροκάλαμο.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερες ελληνικές βιομηχανίες αναψυκτικών, ακολουθούν τις διεθνείς τάσεις επιδιώκοντας να ισχυροποιήσουν την παρουσία τους σ' αυτήν την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά και δημιουργούν προϊόντα με βάση τη στέβια.

Το δρόμο τον άνοιξε η Green Cola που ήταν η πρώτη που εισήγαγε στην αγορά των αναψυκτικών cola με στέβια, καταπλήσσοντας τους καταναλωτές που αγκάλιασαν το προϊόν από την πρώτη στιγμή.

Σχεδόν ταυτόχρονα κυκλοφορούν στην αγορά και τα αναψυκτικά με στέβια της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων (ΗΒΕ) ΒΙΚΟΣ. Ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις η ΒΙΚΟΣ λανσάρει στην αγορά πορτοκαλάδα με ανθρακικό, λεμονάδα και cola όλα με γλυκαντικό από το φυτό στέβια, με λίγες θερμίδες και χωρίς ίχνος ζάχαρης. Τα νέα αυτά προϊόντα της Βίκος είναι τα μοναδικά στην Ελλάδα που περιέχουν φυσικό μεταλλικό νερό, όπως βγαίνει από την πηγή Ζαγοροχώρια.

Κι αν αυτά τα αναψυκτικά δεν σας δρόσισαν αρκετά ώστε να ανταπέξελθετε στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού η ΒΙΚΟΣ προτείνει την σειρά προϊόντων παγωμένου τσαγιού. “Cool down with Cool-Tea – Cool-Tea with cool taste” και το σλόγκαν μόνο μαρτυρά το πως μέσα σε ένα μπουκάλι των 33ml, 50ml ή 1,5l χωρά όλη η δροσιά που χρειάζεται κανείς για να ρίξει την θερμοκρασία.

Ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει από τρις διαφορετικές υπέροχες γεύσεις:

  • Tea & Lemon Flavoured Drink Cool-Tea Βίκος (με εκχύλισμα τσαγιού και χυμό λεμονιού)
  • Tea & Peach Flavoured Drink Cool-Tea Βίκος (με εκχύλισμα τσαγιού και χυμό ροδάκινου)
  • Green Tea & Lemon Flavoured Drink Cool-Tea Βίκος (με εκχύλισμα πράσινου τσαγιού και φυσική αρωματική ύλη λεμονιού).

Η νέα αυτή παγκόσμια τάση του fine drinking βρίσκει όλο και περισσότερους ακόλουθους. Στον ίδιο χορό και η ΕΨΑ με τα απολαυστικά αναψυκτικά της με γλυκαντικό από το φυτό στέβια. Πορτοκαλάδα, λεμονάδα, cola με βάση τη στέβια, αλλά και το πρώτο ελληνικό υγρό γλυκαντικό από το φυτό στέβια, χωρίς ζάχαρη, που δεν αλλοιώνει τη γεύση, που ακούει στο όνομα λάιτ Drops. To λάιτ Drops Είναι κατάλληλο για διαβητικούς, καθώς δεν ανεβάζει το γλυκαιμικό δείκτη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη ζαχαροπλαστική και μαγειρική, αφού αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες. Μπορούμε να το απολαύσουμε προσθέτοντάς το στον καφέ μας και σε άλλα ροφήματα χωρίς συμβιβασμούς.

Σε όλα αυτά προστίθεται και η εντυπωσιακή pink lemonade (ροζ λεμονάδα). Το ολοκαίνουριο φρουτένιο, δροσιστικό, trendy αναψυκτικό, είναι εδώ για να δώσει νέο χρώμα στις μέρες μας. Και όχι ό,τι κι ό,τι χρώμα… αλλά Pink! Δροσερά, ζουμερά ελληνικά λεμόνια και ροζ γκρέιπφρουτ έχουν συνθέσει, με απόλυτη ισορροπία, την τέλεια γεύση με πλούσιο άρωμα που ικανοποιεί ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Πρόκειται για μοναδικό, ξεσηκωτικό αναψυκτικό των νέων και όλων όσων νιώθουν νέοι! H Pink Lemonade έχει λάβει και το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης το 2016!

Στην γκάμα των προϊόντων της η ΕΨΑ έχει προσθέσει και μία σειρά βιολογικών αναψυκτικών. Tα ΕΨΑ Bio δημιουργήθηκαν το 2011 και είναι τα πρώτα ελληνικά βιολογικά αναψυκτικά. Εξελίσσοντας τις αυθεντικές της συνταγές και προσαρμόζοντάς τες στην «πράσινη» αντίληψη για τη διατροφή και τη σχέση μας με τη φύση η ΕΨΑ έφερε όλη την απόλαυση του φυσικού στο ποτήρι μας. Τα ΕΨΑ Bio παράγονται από πιστοποιημένους βιολογικούς χυμούς λεμονιού (7%) και πορτοκαλιού (20%) και πιστοποιημένη βιολογική ζάχαρη. Χωρίς συντηρητικά. Είναι το άρωμα του βιολογικού λεμονιού και η γεύση του βιολογικού πορτοκαλιού που κάνουν τα ΕΨΑ Bio τόσο γευστικά, φυσικά και φημισμένα.

Last but not least είναι τα Iced Drinks με τσάι της ΕΨΑ και συγκεκριμένα η ΕΨΑ μας προτείνει:

  • Iced Drink με Τσάι Λεμόνι
    Η κλασική συνταγή της ΕΨΑ για Iced Drink με τσάι Λεμόνι προσφέρει απόλυτη δροσιά με υπέροχη φυσική γεύση, γιατί περιέχει πραγματικό χυμό λεμονιού.
  • Iced Drink με Τσάι Ροδάκινο
    Το ΕΨΑ Iced Drink με τσάι ροδάκινο περιέχει πραγματικό χυμό ροδάκινου και αποτελεί την ιδανική πρόταση για απολαυστική δροσιά.
  • Iced Drink με Πράσινο Τσάι, Ρόδι, Βύσσινο
    Η τέχνη, η δροσιά και η υπέροχη γεύση γίνονται ένα στο ΕΨΑ λάϊτ Iced Drink με Πράσινο Τσάι, Ρόδι και Βύσσινο! Φυσικά λάϊτ, με λίγες θερμίδες, χάρη στο γλυκαντικό από το φυτό στέβια, για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Ενώ είναι κατάλληλο και για διαβητικούς, καθώς δεν περιέχει ζάχαρη. Επιπλέον, ο συνδυασμός φυσικών χυμών ροδιού και βύσσινου απογειώνει το ΕΨΑ Iced Drink με Πράσινο Τσάι και το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό.

Όποια γεύση κι αν επιλέξετε το σίγουρο είναι ότι θα δροσίσουν τις ζεστές βραδιές του καλοκαιριού σας χωρίς τύψεις για περιττές θερμίδες! ...και Καλό Καλοκαίρι!

Το άρθρο δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στο MadeinGreece.news στις 21 Ιουλίου 2017

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ