Ροδάκινο το θαυματουργό: Με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες C & E, ελάχιστες θερμίδες, διουρητικό, κατάλληλο για την γονιμότητα & κάνει το δέρμα να λάμπει!

Περιέχει σύμπλεγμα βιταμινών κυρίως C και Ε που δρουν προστατευτικά για το γαστρεντερικό, ενισχύει το ανοσοποιητικό, είναι καλό διουρητικό και υπακτικό.

Το ζουμερό φρούτο του καλοκαιριού έχει πολύ περισσότερες ιδιότητες από την πλούσια γεύση του. Το ροδάκινο ήρθε στην Ευρώπη πιθανότατα από την Κίνα περίπου το 100 μ.Χ. και γρήγορα κατέκτησε όλο τον κόσμο καθώς η ροδακινιά είναι το πιο δημοφιλές οπωροφόρο δέντρο για καλλιέργεια μετά τη μηλιά.

Το ροδάκινο συμβολίζει τη γονιμότητα και θεωρείται ιδανικό για δίαιτα καθώς αποτελείται κατά 89% από νερό.

Επιπλέον, σύμφωνα με το healthpress.gr, το ροδάκινο είναι ένα φρούτο θησαυρός για τον οργανισμό. Περιέχει σύμπλεγμα βιταμινών κυρίως C και Ε που δρουν προστατευτικά για το γαστρεντερικό, ενισχύει το ανοσοποιητικό, είναι καλό διουρητικό και υπακτικό. Περιέχει επίσης πρωτεϊνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, φώσφορο, βιοτίνη, σίδηρο και ασβέστιο.

Ροδάκινο – Οφέλη για τον οργανισμό

• Μειώνει την LDL-χοληστερόλη

• Δρα ως ηρεμιστικό και αγχολυτικό. Χάρη στην περιεκτικότητα του σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα και βιταμίνες, είναι ιδανικό για όσους υποφέρουν από άγχος, υπερένταση και νιώθουν κόπωση.

• Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και είναι πολύτιμο για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος.

• Ιδανικό για όσους βρίσκονται σε δίαιτα καθώς προσφέρει λίγες θερμίδες μόλις 40 στα 100γρ. καθόλου λίπος και μεγάλη ποσότητα βιταμινών.

Στην αγορά θα βρείτε πολλές ποικιλίες ροδάκινων, όπως οι γιαρμάδες, τα νεκταρίνια, τα λευκόσαρκα ροδάκινα κ.α.. αντίστοιχες είναι και οι διαφορές στη γεύση και το άρωμα.

Τα ροδάκινα συλλέγονται από τον Ιούνιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Ο καλύτερος τρόπος είναι να καταναλώνονται φρέσκα, μπορούν όμως να γίνουν εξίσου γευστικές μαρμελάδες, κομπόστα, λικέρ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ