Σεισμός στην Κω: Η επόμενη μέρα στο νησί μετά τα 6,6R - Συγκλονιστικές εικόνες από ψηλά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ο φονικός σεισμός στην Κω άφησε πίσω του 2 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες - κάποιοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση - και πολλές ζημιές σε κτίρια. 

Δύο νεκροί –ένας 39χρονος Τούρκος και ένας 27χρονος Σουηδός, οι οποίοι σκοτώθηκαν από κατάρρευση τοίχου στο μπαρ και δεκάδες τραυματίες εκ των οποίων επτά σοβαρά είναι ο απολογισμός της ισχυρής σεισμικής δόνησης, μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κω.

Τέσσερις τραυματίες, δύο Έλληνες και δύο αλλοδαποί, μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου στην Κρήτη. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, οι δύο αλλοδαποί -ένας Σουηδός 21 ετών και ένας Νορβηγός 23 χρόνων- νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Άλλοι τρεις τραυματίες, ένας Έλληνας, ένας Αλβανός και μία Σκανδιναβή μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο Θριάσιο.

Η κατάσταση στο νησί της Κω εξελίσσεται ομαλά παρά την έντονη μετασεισμική δραστηριότητα.

Κόβουν την ανάσα οι εικόνες που κατέγραψε ένα drone από την Κω που δοκιμάζεται μετά από τον φονικό σεισμό των 6, 6 Ρίχτερ.

Το ρήγμα

 «Το ρήγμα που προκάλεσε τον σεισμό (Μ=6.6) της Κω-Αλικαρνασσού (Bodrum) της 21ης Ιουλίου 2017, αποτελεί συνέχεια του γνωστού χαρτογραφημένου στην ξηρά των παραλίων της Μ. Ασίας ρήγματος Akyaka-Gokova της περιφέρειας Μούγλα (Mugla)» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ερευνητικής ομάδας Γεωλογίας των σεισμών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών

Βλάβες σε αρκετά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της πόλης της Κω, στο Κάστρο και στα Οθωμανικά τεμένη. Οι ζημιές επικεντρώνονται, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, σε Τέμενος στο τείχος , στην αρχαία αγορά. Ανοιχτός παραμένει ο αρχαιολογικός χώρος του Ασκληπιείου. Για το διάστημα που θα παραμείνει κλειστό το Κάστρο και το Μουσείο της πόλης της Κω οργανώνεται το άνοιγμα στο κοινό ορισμένων αρχαιολογικών χώρων που παρέμεναν κλειστοί, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Το λιμάνι, λόγω των ζημιών έχει καταστεί μη λειτουργικό. Σκάφη κινδύνευσαν επίσης από το τσουνάμι, ύψους 60 εκατοστών, που ακολούθησε τον ισχυρό σεισμό.

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, EUROKINISSI

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Επιπροσθέτως, θα ληφθούν και άλλα μέτρα διευκόλυνσης για τους πολίτες της Κω, οι οποίοι επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό, σχετικά με τις προθεσμίες των φορολογικών τους υποχρεώσεων, τα οποία και θα ανακοινωθούν άμεσα. Άμεσα με υπουργική απόφαση δόθηκε παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ