Eurobasket U-20: "Χρυσό" μέλλον - Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική Νέων Ανδρών

Νέοι απο χρυσάφι... Κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Eurobasket U-20 που έγινε στην Κρήτη. 

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για τρίτη φορά στην Ιστορία της αναδείχθηκε η εθνική ομάδα Νέων στο Eurobasket της Κρήτης.

Η ελληνική ομάδα νίκησε τους Ισραηλινούς στον τελικό του Eurobasket U-20, στο κλειστό «Δύο Αοράκια» της Κρήτης, και κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Οι 12 διεθνείς που σήκωσαν το τρόπαιο: Μιχάλης Λούντζης, Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς, Αντώνης Κόνιαρης, Δημήτρης Φλιώνης, Θοδωρής Καρράς, Διονύσης Σκουλίδας, Νίκος Δίπλαρος, Γιάννης Αγραβάνης, Βασίλης Χρηστίδης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Μουράτος, Διονύσης Τάταρης.

Μετά το 2002 και 2009 η ελληνική ομάδα ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης.

MVP ο Χαραλαμπόπουλος!

Κορυφαίος παίκτης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 αναδείχθηκε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση της κούπας από την Εθνικής μας ομάδα Νέων Ανδρών.

Στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, μάλιστα, ψηφίστηκε και ο Αντώνης Κόνιαρης!

Βασιλειάδης: Το μέλλον της χώρας δίνει τις δικές του απαντήσεις

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ, προέβη στην κάτωθι δήλωση: «Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στην κορυφή της Ευρώπης χάρη στα παιδιά της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των Νέων Ανδρών. Το μέλλον της χώρας δίνει τις δικές του απαντήσεις βροντοφωνάζοντας πως η Ελλάδα μπορεί να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις για να προχωρήσει μπροστά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους προπονητές τους, την ομοσπονδία και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην τεράστια αυτή επιτυχία».

(Φωτο: sport-fm.gr)

Το μήνυμα του «Γκάνγκστερ»

Ο Νίκος Γκάλης συνεχάρη την Εθνική Νέων Ανδρών για την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ και την... ευχαρίστησε για το «δώρο» που του έκανε!

«Πολλά Συγχαρητήρια στην Εθνική Νέων Ανδρών που κατέκτησε Eurobasket U20 και μου χάρισε ένα υπέροχο δώρο γενεθλίων! Ευχαριστώ όλους όσους με θυμήθηκαν σήμερα και γέμισαν το inbox μου με υπέροχες ευχές! Να είστε όλοι καλά»!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ