Θραύση το #Βγηκαμε_στις_αγορες: Στο 4,75% το επιτόκιο του νέου ομολόγου, προσφορές 5,5 δισ.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαδικασία «τιμολόγησης» του 5ετούς ελληνικού ομολόγου.

.

Μετά από τρία χρόνια αποχής, η κυβέρνηση έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας, εντολή στις έξι τράπεζες που έχουν αναλάβει την επανέκδοση του 5ετούς ομολόγου να ανοίξουν το βιβλίο προσφορών με στόχο να συγκεντρώσουν ένα ποσό ύψους μέχρι 4,03 δισ. ευρώ.

Όπως ήταν φυσικό αυτή η εξέλιξη έκανε τoυς χρήστες των  social media να σχολιάζουν με το δικό τους τρόπο αυτή την είδηση.

Το #Βγηκαμε_στις_αγορες κάνει θραύση και η απόφαση της κυβέρνησης για την έκδοση ομολόγου αρχικής ονομαστικής αξίας 3 δισ. ευρώ, διάρκειας 5 ετών συνεχίζει να είναι η νούμερο ένα συζήτηση στα social media.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαδικασία «τιμολόγησης» του 5ετούς ελληνικού ομολόγου

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Bloomberg το πρωί της Τρίτης, η απόδοση με βάση τις προσφορές που υποβλήθηκαν μετά το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών, διαμορφώθηκε στο 4,87%, επίπεδο το οποίο αν είναι το τελικό θα προκαλέσει έντονο προβληματισμό σχετικά με τη σκοπιμότητα της έκδοσης σε αυτή τη φάση.

Το μεσημέρι το επιτόκιο διαμορφωνόταν στο 4,75% και το σύνολο των προσφορών έφτανε τα 5,5 δισ. ευρώ. Στις 16:00 το απόγευμα η οριστική εικόνα για το επιτόκιο και το ποσό, όπως αναφέρει το thetoc.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ