Κατηγορίες για σεξουαλική βία εις βάρος του οικονομικού διευθυντή του Βατικανού

Ο 76χρονος είναι το πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που δικάζεται για «ιστορικά σεξουαλικά παραπτώματα» από πολλαπλούς ενάγοντες.

Ο επικεφαλής των οικονομικών του Βατικανού καρδινάλιος Τζορτζ Πελ παρουσιάστηκε σε δικαστήριο στην πατρίδα του την Αυστραλία αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σεξουαλικών εγκλημάτων.

Ο 76χρονος, ανώτατος σύμβουλος του Πάπα Φραγκίσκου, είναι το πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που δικάζεται για «ιστορικά σεξουαλικά παραπτώματα» από πολλαπλούς ενάγοντες.

Ο Πελ, οδηγήθηκε στην αίθουσα των δικαστηρίων της Μελβούρνης από αστυνομικούς περνώντας από μια μεγάλη συγκέντρωση δημοσιογράφων, διαδηλωτών και υποστηρικτών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ενώ ανέβαινε τα σκαλοπάτια του κτιρίου όπου στεγάζονται τα δικαστήρια, οι διαδηλωτές φώναζαν εναντίον του. Ο ίδιος δεν έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο Πελ υποστήριξε ότι προσβλέπει στην ημέρα που θα εμφανιστεί στο δικαστήριο για να αντικρούσει τις κατηγορίες.

Σε κατάθεσή του πέρυσι σε έρευνα για κακοποίηση παιδιών, ο Πελ είχε πει ότι η εκκλησία πήρε «καταστροφικές» αποφάσεις αγνοώντας τα παιδιά που είχαν υποστεί κακοποίηση και μεταθέτοντας ιερείς από ενορία σε ενορία για συγκάλυψη.

Το αυστραλιανό δικαστικό σύστημα δεν απαιτεί την προβολή ρητής ένστασηςεκ μέρους του κατηγορούμενου. Η δίκη αναμένεται να αρχίσει σε μετέπειτα ημερομηνία.

Ο Πελ βρίσκεται σε υποχρεωτική άδεια ως οικονομικός υπουργός του Πάπα, θέση που κατέχει από το 2014. Ο ίδιος ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δήλωσε ότι αναμένει την έκβαση της δίκης για να προβεί σε ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ