Νίκος Παππάς: Θα κατασκευάσουμε 3 μικροδορυφόρους και θα αυξήσουμε το εκτόπισμα της Ελλάδας στο διάστημα

Ανακοινώθηκε η συμφωνία με τρία πανεπιστήμια για την κατασκευή τριών μικρο- δορυφόρων.

Ανακοινώθηκε η συμφωνία με τρία πανεπιστήμια για την κατασκευή τριών μικρο- δορυφόρων από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

Πρόκειται για το Δημοκρίτειο, Πελοποννήσου και Πατρών. Οι δύο μικροδορυφόροι αναμένεται να είναι έτοιμοι σε 18 μήνες για εκτόξευση από τη μέρα της υπογραφής, ενώ η κατασκευή τους θα γίνει εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα από επιστημονική ομάδα ερευνητών.

Ο κ. Παππάς και ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος σημείωσαν ότι «εγκαινιάζουν το πρόγραμμα κατασκευής συστήματος μικροδορυφόρων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι μια πρωτοβουλία η οποία θα αυξήσει το εκτόπισμα της Ελλάδας στο διάστημα και θα βάλει τη χώρα στην τροχιά της νέας ανάπτυξης με όρους βιωσιμότητας αλλά κι εγχώριας παραγωγής υψηλής τεχνολογίας» δήλωσε ο υπουργός.

Η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει ζητήσει να ενταχθεί το έργο ύψους 5 εκατ. ευρώ στο ΕΣΠΑ.

Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Βασίλης Μαγκλάρας «ο τομέας του διαστήματος μπορεί να είναι και μπορεί να γίνει ένας από τους πιο δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ