Τα 9 καταπληκτικά εναλλακτικά του νερού που θα βάλετε στις παγοκύστες: βότανα , αλόη βέρα ή κρασί!  

Πρωτότυπες ιδέες για να φτιάξετε παγάκια διαφορετικού είδους.

Ποιος είπε ότι οι παγοκύστες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για νερό; Σας παρουσιάζουμε 9 εναλλακτικούς τρόπους για να τις χρησιμοποιήσετε.

Κρασί

Για εκείνες τις στιγμές που το φαγητό σου χρειάζεται λίγο κρασί αλλά εσύ έχεις πιει μέχρι και την τελευταία σταγόνα από το μπουκάλι που είχες στο ψυγείο. Αντί να ψάχνεις μαγαζί για να αγοράσεις ένα καινούριο μπουκάλι, απλά άνοιξε τον καταψύκτη σου και βάλε ένα παγάκι από κρασί μέσα στην κατσαρόλα!

Γάλα με μπισκότα

Λαχταράς να φας κάτι γλυκό; Σπάσε μερικά γεμιστά μπισκότα μέσα σε γάλα και ρίξε ένα από αυτά τα παγάκια μέσα στον καφέ σου! Ή μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ως ένα παγωμένο επιδόρπιο… ή δύο.

Βότανα

Αγόρασες πολύ μαϊντανό; Αντί να τον πετάξεις επειδή χάλασε, βάλε τον μέσα σε μια παγοκύστη μαζί με ελαιόλαδο. Μετά μπορείς να τον προσθέσεις μέσα στις ψητές σου πατάτες, τις σούπες ή όποιο άλλο φαγητό σου αρέσει. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και με άλλα βότανα, όπως τον βασιλικό, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο κ.α.

Αλόη βέρα

Μπορεί να καείς και το κάψιμο να σε τσούζει και να πονάει αλλά, πίστεψε με, δεν υπάρχει καλύτερο γιατρικό από την παγωμένη αλόη βέρα.
 
Λεμόνια

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παγώσεις το χυμό τους και μετά να τον προσθέσεις στο φαγητό ή στις σαλάτες σου.

Φρούτα

Έχεις βαρεθεί να αγοράζεις παγωμένα φρούτα για να κάνεις smoothies; Εύκολο. Λιώσε σε ένα μπλέντερ φρέσκα φρούτα – οτιδήποτε θέλεις, από μάνγκο μέχρι και φράουλες – βάλε το μείγμα μέσα στις παγοκύστες και πάγωσε τα μέχρι να τα χρειαστείς.

Pesto

Αν έχεις φτιάξει μεγάλη ποσότητα σάλτσας βασιλικού, δε χρειάζεται να την πετάξεις. Απλά πάγωσε την και χρησιμοποίησε την όποτε τη χρειαστείς.

Σκόρδο

Κι όμως, μπορείς να παγώσεις το σκόρδο! Ψήσε λίγο το σκόρδο, πάρε μερικές σκελίδες και τοποθέτησε τες μέσα στην παγοκύστη. Την επόμενη φορά που θα το χρειαστείς, θα το έχεις έτοιμο για χρήση.

Ασπράδια αυγών

Έχει τύχει πολλές φορές να χρησιμοποιήσουμε τον κρόκο για να φτιάξουμε κάποιο γλυκό και να μας μένει το ασπράδι. Συνήθως το πετάμε γιατί δεν το χρειαζόμαστε άμεσα. Τώρα, όμως, βρήκαμε τη λύση. Βάλε το ασπράδι μέσα στην παγοκύστη και κάλυψε το με μια μεμβράνη πριν το βάλεις στην κατάψυξη. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όποτε το χρειαστείς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ