Μοναδική Στριφτόπιτα με γαρίδες θα φτιάξετε σήμερα με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο στην κουζίνα του

Υλικά

  • 1 πακέτο (450 γρ) φύλλο κρούστας
  • ½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο + επιπλέον, για άλειμμα
  • 1 φινόκιο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. γαρίδες, φρέσκες μετρίου μεγέθους, καθαρισμένες, σε κομμάτια
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • ½ λεμόνι, χυμός
  • 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

 

Διαδικασία

Για τη γέμιση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το φινόκιο για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για άλλο 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το ούζο και το λεμόνι, μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πασπαλίζουμε με το βασιλικό και το μαϊντανό.

Αλατοπιπερώνουμε.

Για την πίτα:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C και λαδώνουμε καλά το ταψί μας.

Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το ανοίγουμε στον πάγκο.

Αλείφουμε το φύλλο κρούστας με ελαιόλαδο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

Προσθέτουμε λίγη γέμιση.

Στη συνέχεια, πιάνουμε την άκρη του φύλλου και την τυλίγουμε σε ρολό, στρίβουμε σε σπείρα και τοποθετούμε το τυλιγμένο φύλλο στο κέντρο του ταψιού.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα, τοποθετώντας και συνδέοντας κυκλικά κάθε τυλιγμένο ρολό, μεγαλώνοντας κάθε φορά τον κύκλο του σαλίγκαρου, μέχρι στο τέλος να έχουμε ένα μεγάλο σαλίγκαρο στο ταψί.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια της πίτας μας και ψήνουμε στους 170C για 75 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.

 

Who is Who

 

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ