Όλη η γκαρνταρόμπα της Natalie Massenet – Η γυναίκα που έγινε δισεκατομμυριούχος πουλώντας το Net-a-porter

Η γυναίκα που έγινε βασίλισσα του διαδικτυακού εμπορίου

Η Natalie Massenet ήταν  η ιδρύτρια του  μεγαλύτερου site ηλεκτρονικού εμπορίου ρούχων πολυτελείας, του Net-a-Porter. Η Natalie μεγάλωσε μεταξύ Παρισιού και Λος Άντζελες και σπούδασε στο UCLA. Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της δούλεψε στο περιοδικό Tatler.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η επιχειρηματίας γεννήθηκε το 1965 από την ένωση ενός Αμερικανού δημοσιογράφου και μιας Αγγλίδας μοντέλου. Τα παιδικά της χρόνια ήταν περιπετειώδη αφού μετακόμισε ουκ ολίγες φορές -από τη Μαδρίτη στο Παρίσι κι από εκεί στο Λος Αντζελες. Το 1997 γνώρισε τον άντρα της, τον τραπεζικό Αρνό Μασενέ κι εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο για να βρίσκεται κοντά του. Και το 2010 ίδρυσε το www.net-a-porter.com και έγινε η βασίλισσα του διαδικτυακού εμπορίου με ισχυρή επιρροή στον κόσμο της μόδας.

Πως έφτασε ως εκεί; Λόγω απληστίας. Οπως δηλώνει η ίδια «περιστοιχιζόμουν από μερικούς πολύ πλούσιους ανθρώπους. Κάποια στιγμή λοιπόν συνειδητοποίησα ότι για να ζήσω την ζωή που ονειρευόμουν έπρεπε να κάνω κάτι δραστικό». Και επειδή είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τα περιοδικά W, Women's Wear Daily και Tatler ως fashion editor, η Μασενέ αποφάσισε ότι η μόδα ήταν ο μοχλός που θα της επέτρεπε να ανέβει οικονομικά και κοινωνικά.

Η Μασενέ είχε φυσικά δίκιο και έτσι σήμερα είναι μια από τις πιο σεβαστές προσωπικότητες στον χώρο της μόδας διεθνώς. Μάλιστα, αν και διατηρεί τη θέση της στο τιμόνι της εταιρείας την οποία ίδρυσε, το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών ανήκει από το 2010 στον όμιλο Richemont, γεγονός που της επιτρέπει να αφιερώσει μέρος από τον χρόνο της στην προώθηση της βρετανικής μόδας.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ