Θεσσαλονίκη: «Εισβολές» από αγριογούρουνα σε σπίτια & καταστρέφουν χωράφια ή προκαλούν ζημίες

Τα αγριογούρουνα εισβάλουν και καταστρέφουν χωράφια ή προκαλούν ζημίες και εξελίσσονται σε πραγματικό πρόβλημα για τους κατοίκους βορείων προαστίων της Θεσσαλονίκης.

Τα αγριογούρουνα εισβάλουν και καταστρέφουν χωράφια ή προκαλούν ζημίες σε περιοχές από τις λίμνες Κορώνειας και Βόλβης μέχρι και το Πανόραμα, τον Χορτιάτη και τα σπίτια στο ορεινό άκρο της Πυλαίας και της Άνω Τούμπας.

«Ο νόμος δεν προβλέπει αποζημιώσεις για τα αγριογούρουνα» δηλώνει στο Seleo o Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης Δ.Ε. Πανοράματος και Πυλαίας, Γιώργος Μπαμπαράτσας.

Για ότι προκαλούν τα αγριογούρουνα, δεν θα υπάρξει καμιά αποζημίωση, όπως ενημερώνει ο o Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης Δ.Ε. Πανοράματος και Πυλαίας, Γιώργος Μπαμπαράτσας.

«Ο νόμος δεν προβλέπει αποζημιώσεις για τα αγριογούρουνα, όπως προβλέπει για τις αρκούδες. Ίσως αν συμβεί κάποιο πολύ σοβαρό περιστατικό, τότε να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός. Αλλά, δεν πρέπει να φτάνουμε σε αυτό το σημείο» δηλώνει στο Seleo.

Οι καταγγελίες και τα παράπονα στον δημαρχείο Πυλαία Χορτιάτη γίνονται καθημερινά από πολίτες. Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος, αναφέρεται και σε λάθος συμπεριφορές κάποιων πολιτών, που τα ελκύουν ακόμα περισσότερο. «Μερικοί κάτοικοι κάνουν το λάθος και τα ταΐζουν με αποτέλεσμα να εξοικειώνονται και να κυκλοφορούν μέρα-μεσημέρι. Με μια εκτίμηση, σύμφωνα με τις καθημερινές καταγγελίες που δεχόμαστε, πρέπει να υπάρχουν ήδη 100 αγριογούρουνα που να κινούνται στην κατοικημένη περιοχή».

Τα αγριογούρουνα, μπορούν να σε προσπεράσουν αδιάφορα αλλά αν νιώσουν κίνδυνο γίνονται επιθετικά, οπότε θα πρέπει οι κάτοικοι να είναι προσεκτικοί. «Καλύτερα είναι, αν τα βλέπουν οι κάτοικοι, να την κάνουν με ελαφρά… Ειδικά όταν είναι μητέρα με παιδιά, μπορεί να αγριέψει ώστε να προστατέψει τα μικρά της» δηλώνει στο Seleo o Γιώργος Μπαμπαράτσας.

Ο κύριος Μπαμπαράτσας, διαβεβαίωσε για ακόμα μια φορά, πως ο δήμος δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τίποτα, αλλά δεν μπορεί να φανταστεί και κάτι που θα μπορούσε να γίνει την δεδομένη στιγμή. «Πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Εμείς σαν δήμος δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Το θέμα είναι αρμοδιότητα του Δασαρχείου, καθώς τα αγριογούρουνα ανήκουν στην άγρια πανίδα. Να σας πω την αλήθεια, δεν βλέπω και πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν. Να πούμε κυνηγούς, να βγουν με τα τουφέκια στους δρόμους, δεν είναι λύση! Με περιέργεια, θα παρατηρώ την εξέλιξη του θέματος».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ