Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: Όσα έμαθα από την επαφή μου με όλο αυτό που λέγεται καρκίνος

Η Ελληνίδα ηθοποιός μιλάει για την απώλεια αυτή και το πώς έχει επηρεάσει την κοσμοθεωρία της.

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους έχασε τη μητέρα της από τον καρκίνο πριν από περίπου ενάμισι έτος και για πρώτη φορά η Ελληνίδα ηθοποιός μιλάει για την απώλεια αυτή και το πώς έχει επηρεάσει την κοσμοθεωρία της.

«Η μητέρα μου έφυγε νέα από τη ζωή, ήταν μόλις 66 ετών. Αυτό με έχει οδηγήσει σε μια σκέψη ότι πρέπει τη ζωή που μας αναλογεί να τη ζήσουμε καλά», λέει η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους στην δημοσιογράφο Κορύνα Μανταγάρη του ενθέτου Weekend της εφημερίδας «Ειδήσεις».

Και συνεχίζει: «Η γενιά της μητέρας μου ήταν μια γενιά που η γυναίκα θυσιαζόταν για την οικογένεια και δεν είχε μάθει να εκφράζεται».

«Είχε μάθει πως για να είναι καλά θα πρέπει να είναι μαζεμένο το σπίτι, να είναι καλή νοικοκυρά, καλή μαμά και όλα τα άλλα πίσω. Αν δεν ασχοληθείς με τον εαυτό σου, να είσαι ευχαριστημένος με τις επιλογές σου, με τη μέρα σου, κατά κάποιο τρόπο σε αρρωσταίνει. Αυτό σκεφτόμουν κατά τη διάρκεια της ασθένειας της μητέρας μου και πιο μετά και αυτό έχει αρχίσει να σχηματίζεται έντονα και φυσικά μαζί με αυτό συμπαρασύρει και το πως συμπεριφέρομαι εγώ».

Η ηθοποιός εξομολογείται ως «μαμά» μοιάζει ιδιαίτερα στη μητέρα της.

«Το πιο σημαντικό για μένα είναι να ζούμε πρώτα για εμάς, χωρίς να σκεφτόμαστε τι θα πουν ο κόσμος, οι συγγενείς, η γειτονιά. Θέλεις να κυκλοφορείς στο δρόμο με ένα κόκκινο καπέλο με κουδούνια; Φόρα τα κουδούνια και κυκλοφόρα! Αν αυτό σε κάνει ευτυχισμένο, αυτό πρέπει να κάνεις. Αυτό έμαθα στην επαφή μου με όλο αυτό που λέγεται καρκίνος», καταλήγει η ηθοποιός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ