Ο Τραμπ σε mood καυτός Αύγουστος: τα βάζει με Βενεζουέλα & Μαδούρο , πολεμοχαρής με Β. Κορέα

Έτοιμος για όλα δηλώνει ο Αμερικάνος Πρόεδρος

Αιφνιδιαστική κλιμάκωση της απάντησης της Ουάσινγκτον στην πολιτική κρίση της χώρας της Λατινικής Αμερικής έφερε το σχόλιο του Ντόναλντ Τραμπ σε γήπεδο του γκολφ ιδιοκτησίας του στο Μπέντμινστερ στο Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος υποστήριξε ότι η Αμερική διαθέτει στρατεύματα σε όλο τον κόσμο και, εφόσον ο λαός της Βενεζουέλας υποφέρει, μια στρατιωτική επέμβαση ποτέ δεν αποκλείεται.

«Δεν μιλάμε για αυτό, αλλά μια στρατιωτική επιχείρηση, μια στρατιωτική επιλογή, είναι σίγουρα κάτι που θα μπορούσαμε να επιδιώξουμε», τόνισε, με το Πεντάγωνο να επισημαίνει ότι δεν έχει λάβει καμία εντολή σχετικά με το Καράκας.

Από την πλευρά του ο Μαδούρο δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Την ίδια ώρα, καζάνι που βράζει είναι η σχέση του Προέδρου και με την βόρεια Κορέα  αναφορικά με τα σχέδια της Πιονγιάνγκ να εκτοξεύσει πυραύλους προς το αμερικανικό έδαφος του νησιού Γκουάμ στον Ειρηνικό.

«Οι στρατιωτικές επιλογές βρίσκονται σε ετοιμότητα, γεμάτες και οπλισμένες, εάν η Βόρεια Κορέα ενεργήσει με ασύνετο τρόπο. Ελπίζω ότι ο Κιμ Γιονγκ-ουν θα βρει κάποιον άλλο δρόμο!» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο twitter, με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να κάνει αιχμηρό σχόλιο λέγοντας πως η λεκτική κλιμάκωση δεν βοηθάει την κατάσταση.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ