Τζανακόπουλος - οι νέοι στόχοι: έξοδος από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 όχι σε νέες επιβαρύνσεις

Η ανάπτυξη με προστασία της εργασίας, η εμπέδωση της εμπιστοσύνης, αλλά και κοινωνικές παρεμβάσεις στήριξης των αδυνάμων, αποτελούν το βασικό στοίχημα της κυβέρνησης από εδώ και στο εξής, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών", η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι «η προετοιμασία του εδάφους για την έξοδο από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018, χωρίς νέες επιβαρύνσεις».

«Οι εξελίξεις δείχνουν ότι πρόκειται για μια απολύτως ρεαλιστική προοπτική. Και ο πρωθυπουργός δήλωσε με σαφήνεια ότι θέλουμε και μπορούμε να επιτύχουμε μια καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα», σημειώνει και προσθέτει πως η έξοδος του Ιουλίου ήταν μια θετική εξέλιξη.

«Η επιτυχία της είναι δεδομένη, με βάση και την μέχρι τώρα πορεία του ομολόγου. Το τελικό ζητούμενο, όμως, είναι οι όροι δανεισμού να βελτιώνονται από έξοδο σε έξοδο, ώστε τον Αύγουστο του 2018 να έχουν διαμορφωθεί οι όροι για την οριστική ανάκτηση της πρόσβασης του Ελληνικού Δημοσίου στις αγορές χρήματος», δηλώνει.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών διαβεβαιώνει πως αυτές θα γίνουν με την εξάντληση της τετραετίας, ενώ σχολιάζοντας τα σενάρια ανασχηματισμού τονίζει ότι η κυβέρνηση υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τους συλλογικούς στόχους.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ