Ο καπετάνιος πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου διέταξε συσκότιση για τον φόβο των πειρατών: 10 μέρες οι επιβάτες έμειναν κρυμμένοι

Η συσκότιση ζητήθηκε για όλο το διάστημα που το πλοίο θα περνούσε από τον Ινδικό Ωκεανό, την Αραβική Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τη Διώρυγα του Σουέζ.

Στιγμές αγωνίας έζησαν οι πάνω από 2000 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Sea Princess που είχαν πληρώσει περίπου 47.000 ευρώ έκαστος για μια κρουαζιέρα 100 ημερών από το Σίδνει της Αυστραλίας, με προορισμό το Ντουμπάι, καθώς η απειλή των πειρατών, οδήγησε σε έκτακτα μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο καπετάνιος του πλοίου επέβαλε συσκότιση ώστε να μετατρέψει το πολυτελές καράβι σε πλοίο φάντασμα, ώστε να μην γίνει αντιληπτό από τους πειρατές της περιοχής.

Για δέκα ημέρες δεν υπήρχαν φώτα και οι κουρτίνες ήταν κλειστές, ενώ απαγορεύονταν οι βόλτες στο κατάστρωμα, οι διασκεδάσεις και οτιδήποτε θα μπορούσε να δημιουργήσει φασαρία.

Πολλοί επιβάτες δυσανασχέτησαν με τον καπετάνιο να επιμένει πως πρόκειται για πραγματική απειλή και να δίνει οδηγίες για το τι θα πρέπει να κάνουν σε ενδεχόμενη επίθεση, ενώ γινόταν συνέχεια καταμέτρηση.

Μετά την περιπέτεια, οι υπεύθυνοι του πλοίου δήλωσαν πως αυτό είναι μια πάγια τακτική σε εκείνες τις περιοχές, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 6 περιπτώσεις επίθεσης από πειρατές σε κρουαζιερόπλοια.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ