Γιατί οι Μαλδίβες κατέχουν τα πρωτεία στα διαζύγια; Ποια χώρα έρχεται δεύτερη & σε ποιες μένουν αιώνια παντρεμένοι

Ο αγαπημένος προορισμός για μήνα του μέλιτος κατέχει παραδόξως το ρεκόρ Γκίνες στα διαζύγια

Κάθε χρόνο στις Μαλδίβες υπολογίζεται πως παίρνουν διαζύγιο 10,97 στους 1.000 κατοίκους (ενδεικτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο το ποσοστό είναι 2 στους 1.000 κατοίκους), ενώ οι γυναίκες μέχρι την ηλικία των 30 ετών έχουν παντρευτεί και χωρίσει ήδη 3 φορές.

Σχετική έκθεση του ΟΗΕ εξηγεί το φαινόμενο υποστηρίζοντας πως ζουν σε μια μουσουλμανική κοινωνία όπου οι προγαμιαίες σχέσεις θεωρούνται ταμπού, επομένως παντρεύονται νωρίς και στη συνέχεια το μετανιώνουν.

Επιπλέον, η έλλειψη κρατικής πρόνοιας για τα παιδιά σε συνδυασμό με τον αυξανόμενο αριθμό γυναικών στην αγορά εργασίας, τις απωθεί από το να κάνουν οικογένεια, διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο μια απόφαση για διαζύγιο.

Μετά τις Μαλδίβες, στην δεύτερη θέση στα διαζύγια έρχεται η Ρωσία με ποσοστό 4.5% ετησίως για κάθε 1.000 κατοίκους και στην τρίτη θέση η Αρούμπα στην Καραϊβική με ποσοστό 4.4% ετησίως.

Οι χώρες με τα λιγότερα διαζύγια στον κόσμο είναι εκείνες όπου η πλειοψηφία των πολιτών είναι καθολικοί, όπως η Κολομβία, η Ιρλανδία και η Χιλή, ενώ στις μουσουλμανικές χώρες με τα λιγότερα διαζύγια είναι η Λιβύη, το Μπαχρέιν και το Ουζμπεκιστάν.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ