Δεκαπενταύγουστος: Οι ευχές των πολιτικών αρχηγών

Τις ευχές τους από τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδος έστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί για την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Τις ευχές τους από τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδος έστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί για την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας.

«Ο Ελληνισμός τιμά σήμερα τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα του Καλοκαιριού, της Κοίμησης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Της Υπερμάχου Στρατηγού, η οποία φυλάσσει πάντα υπό την σκέπη της τους Αγώνες και τις Ελπίδες για την Ελευθερία και την Ευημερία του Λαού και του Έθνους μας. Χρόνια Πολλά. Καλή δύναμη σε όλους», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκοπής Παυλόπουλος, από τη Θήβα όπου παραβρίσκεται για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή της Παναγίας.

Και πρόσθεσε ο κ. Παυλοπουλος: «Και ιδίως σ’εκείνους που αυτή την σημαδιακή μέρα δίνουν τον μεγάλο αγώνα για να προφυλάξουν τους Ανθρώπους και το Περιβάλλον, τον δασικό πλούτο της Χώρας μας. Τους είμαστε ευγνώμονες. Και να γνωρίζουν ότι αυτό τους το αναγνωρίζει όλος ο Ελληνικός Λαός».

Τις ευχές του στους Ελληνες, όπου γης, για το σημερινό εορτασμό της Παναγίας, στέλνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο twitter, και κάνει ειδική μνεία στους άνδρες και τις γυναίκες που δίνουν μάχη με τις φλόγες, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη εκ μέρους όλων των Ελλήνων.

«Σήμερα, μέρα λαμπρή για την Ορθοδοξία, για την Ελλάδα και τους Έλληνες όπου γης, εύχομαι σε όλες και όλους χρόνια πολλά. Σε αυτούς που ξεκουράζονται, να χαίρονται τους αγαπημένους τους ανθρώπους. Και σε αυτούς που βρίσκονται στο καθήκον. Ιδιαίτερα στους άνδρες και στις γυναίκες που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, θέλω να επαναλάβω την ευγνωμοσύνη μας εκ μέρους όλων των Ελλήνων», γράφει ο πρωθυπουργός στην ανάρτηση του.

«Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Οι Έλληνες αντλούμε δύναμη από την πίστη μας στην Παναγία. Αυτή η πίστη μας έχει κρατήσει όρθιους σε δύσκολες στιγμές και αποτελεί διαχρονικό στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απο τη Μονή της Αγίας Τριάδας στο Ακρωτήρι Χανίων στη λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε, επίσης, ότι είναι όμως και μια δύσκολη μέρα για την πατρίδα μας. «Ανήμερα της Παναγίας η σκέψη μας είναι σε όλους αυτούς που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές όλες αυτές τις μέρες. Στους ανθρώπους που βλέπουν με απόγνωση τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Στους πυροσβέστες που δίνουν με γενναιότητα και προσωπική αυτοθυσία τη μάχη, από γη και αέρα, για να αντιμετωπίσουν τα πύρινα μέτωπα. Στους εθελοντές που επιλέγουν την προστασία του δάσους από την απόδραση στις παραλίες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι σήμερα η κατάλληλη στιγμή να αποδοθούν ευθύνες. ‘Αλλωστε, οι πολίτες γνωρίζουν καλύτερα πότε το κράτος κάνει καλά τη δουλειά του και πότε όχι…Η προστασία των περιουσιών των πολιτών, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος, αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Απαιτούν προσεκτικό σχεδιασμό και επιχειρησιακή ετοιμότητα. Όχι επικοινωνιακή διαχείριση, ούτε μετάθεση ευθυνών. Αυτή τη σπουδαία μέρα για την Ορθοδοξία μας, εύχομαι χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες».

«Κάθε γωνιά της Ελλάδας γιορτάζει σήμερα στέλνοντας μήνυμα δύναμης, ελπίδας και αισιοδοξίας», αναφέρει σε ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο twitter η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά και σημειώνει: «Αυτές τις ώρες η σκέψη μας παραμένει στους πολίτες που δοκιμάζονται, στους πυροσβέστες, τους εθελοντές που δίνουν τη μάχη με τη φωτιά».

Μήνυμα ενότητας όλων των Ελλήνων για να μπει η χώρα σε πορεία ανάπτυξης, έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, από την Παναγία Σουμελά, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση, σημειώνοντας πως «είμαστε εν μέσω ενός καλοκαιριού που οδηγεί στο τέλος μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης».

«Σήμερα όλος ο ελληνισμός γιορτάζει τη μεγάλη γιορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου. Για εμάς, για τις Ένοπλες Δυνάμεις, είναι η Υπερμάχος Στρατηγός, η προστάτις των Ενόπλων δυνάμεων», δήλωσε ο κ. Καμμένος αμέσως μετά τη λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας Σουμελά.

Και συνέχισε λέγοντας: «Θέλω από εδώ από την καρδιά της Παναγιάς του Πόντου να στείλουμε ένα μήνυμα αγάπης και ενότητας όλων των Ελλήνων.Είμαστε εν μέσω ενός καλοκαιριού που οδηγεί στο τέλος μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης. Μιας κρίσης που έχει εκατοντάδες χιλιάδες θύματα Έλληνες πολίτες. Είναι η ώρα, με τη βοήθεια της Παναγιάς, να ενωθούμε για να μπορέσουμε να ξαναβάλουμε την πατρίδα μας στην πορεία της ανάπτυξης και της ανάκαμψης. Όταν θα γίνει αυτό, θα έχουμε τη δυνατότητα να λύσουμε τις πολιτικές μας διαφορές. Η σημερινή μέρα ας είναι μια μέρα ενότητας και αγάπης για τον ελληνισμό. Όχι μόνο τον ελληνισμό της μητέρας πατρίδας, αλλά και τους Έλληνες εκείνους που υπέστησαν τα ολοκαυτώματα, όπως τους Πόντιους, τους Έλληνες της Μικράς Ασίας, της Ιμβρου και της Τενέδου, τον Κυπριακό Ελληνισμό και, βεβαίως, το μεγάλο κομμάτι του Ελληνισμού, που είναι οι απόδημοι Έλληνες που γιορτάζουν σήμερα».

Στην Τήνο βρίσκεται ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος θα συμμετάσχει στις θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Θεομήτορος.

Τέλος, στη γενέτειρα του, στον Δραπανιά Χανίων και σε στενό οικογενειακό κύκλο, θα εορτάσει το Δεκαπενταύγουστο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ