Οικογενειακή τραγωδία: Οι 35χρονοι γονείς πνίγηκαν για να σώσουν τα παιδιά τους στο Γεροπόταμο της Κρήτης

Το ζευγάρι μπήκε στη θάλασσα, αλλά με δυσκολία κρατήθηκαν και οι δύο στην επιφάνεια.

Σε τραγωδία κατέληξαν οι διακοπές ενός ζευγαριού από το Ηράκλειο που είχε κατασκηνώσει στην Παραλία Γεοποτάμου στο Ρέθυμνο όταν ο άνδρας και γυναίκα προσπάθησαν να σώσουν δύο παιδιά τους από πνιγμό.

Ένας άνδρας και μία γυναίκα 35 ετών, ζευγάρι, έχασαν τη ζωή τους όταν γύρω στις 9 χθες το βράδυ αντιλήφθηκαν ότι δύο από τα τέσσερα παιδιά τους, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, κινδύνευαν και φώναζαν βοήθεια μέσα στη θάλασσα. Το ζευγάρι μπήκε στη θάλασσα, αλλά με δυσκολία κρατήθηκαν και οι δύο στην επιφάνεια.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας που βρίσκεται στην παραλία κατάφερε να βγάλει το αγοράκι στην ακτή, ενώ λουόμενοι βοήθησαν το μικρό κοριτσάκι.

‘Άνδρες του λιμενικού που έφτασαν στην παραλία ζήτησαν έως και τη συνδρομή ενός πλοίου που περνούσε από την περιοχή, προερχόμενο από τη Σαντορίνη στις 10 παρά το βράδυ.

Οι δύο γονείς ανασύρθηκαν τελικά από τη θάλασσα μετά από ώρα χωρίς τις αισθήσεις τους, και παρά τις πρώτες βοήθειες δεν κατέστη δυνατή η επαναφορά τους.

Το ανδρόγυνο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι γιατροί προσπάθησαν για αρκετή ώρα να ανανήψουν τον άνδρα, καθώς ήταν ο μόνος που έδειχνε σημάδια ζωής, αλλά τελικά αυτός υπέκυψε.

Αυτοί είναι οι γονείς που πνίγηκαν για να σώσουν τα παιδιά τους

Ο 35χρονος Βενιζέλος Στρατάκης από τη Ροδιά και η 35χρονη Κατερίνα Καναβάκη από τις Αρχάνες είδαν τα παιδιά τους να κινδυνεύουν την ώρα που κολυμπούσαν στην παραλία του Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο.

Χωρίς δεύτερη σκέψη έπεσαν στη θάλασσα για να τα σώσουν, όμως δεν μπόρεσαν να καταφέρουν να τα φτάσουν. Τα ρεύματα τους παρέσυραν και ενώ τα δύο παιδιά σώθηκαν εκείνοι χάθηκαν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ