Αγώνας για να προλάβουν τους ανέμους - Βελτιωμένη η εικόνα στο μέτωπο της Ανατολικής Αττικής

Με το πρώτο φως άρχισαν και πάλι οι εναέριες ρίψεις νερού από τέσσερα ελικόπτερα με το μεγάλο πρόβλημα να εντοπίζεται στο Καπανδρίτι.

Πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση σήμερα όσον αφορά τη μεγάλη πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής, καθώς οι πυροσβέστες, μετά από μια ακόμη ολονύκτια μάχη, κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της στο Πολυδένδρι.

Με το πρώτο φως άρχισαν και πάλι οι εναέριες ρίψεις νερού από τέσσερα ελικόπτερα με το μεγάλο πρόβλημα να εντοπίζεται στο Καπανδρίτι με συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Μετόχι, Μικροχώρι, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία και Σαλαμίδι.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το βράδυ της Τρίτης ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, οι κρίσιμες ώρες θα είναι σήμερα το πρωί, καθώς με τη βοήθεια των εναέριων μέσων πυρόσβεσης μπορεί να περιοριστεί το μέτωπο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν ο Κάλαμος, το Καπανδρίτι και ο Βαρνάβας, με την Περιφέρεια Αττικής να δίνει βάρος, εκτός από το επιχειρησιακό σκέλος και στην στέγαση των πυρόπληκτων κατοίκων των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν ή καταστράφηκαν και οι οποίοι μπορούν να απευθύνονται στον δήμο Ωρωπού για διαμονή και διατροφή.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς στην ανατολική Αττική (220 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 88 άτομα πεζοπόρο, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες των ΟΤΑ και 100 άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων) όλη τη νύχτα προσπαθούσαν σε όλο το μέτωπο να κατασβέσουν τις μικροεστίες φωτιάς.

Εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων

Αυτή την ώρα, εκτροπές στην κυκλοφορία πραγματοποιούνται στα εξής σημεία:

  • Παραλιακή Αγίων Αποστόλων - Καλάμου
  • Πλατεία Καλάμου 
  • Πλατεία Κρύας Βρύσης, ρεύμα προς Πολυδένδρι
  • Κόμβος Μικροχωρίου
  • Λ.Μικροχωρίου και Οδ. Ελύτη
  • Κόμβος Πολυδενδρίου
  • Κόμβος Μαρκόπουλου, από παράδρομο Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας, προς Λαμία

Τριάντα τρεις δασικές πυρκαγιές αντιμετώπισε η Πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο

Χωρίς ενεργό μέτωπο και στην Ηλεία

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η πυρκαγιά στην Ηλεία η οποία απομακρύνθηκε από το χωριό Περιστέρι -το οποίο εκκενώθηκε χθες- και κινήθηκε ανατολικά.

Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι υπό επιτήρηση και από το πρωί κάνει ρίψεις νερού και ένα ελικόπτερο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ