Βίντεο – φωτό: Νεκροί οι 5 δράστες από πυρά αστυνομικών σε δεύτερη τρομοκρατική επίθεση στην πόλη Καμπρίλς της Καταλονίας

6 οι τραυματίες εκ των οποίων οι 2 σε κρίσιμη κατάσταση

Δεύτερη τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε το βράδυ στην Καταλονία, ύστερα από το χτύπημα με το λευκό βαν στην καρδιά της Βαρκελώνης που στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 80.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα που επικαλούνται πηγές της αστυνομίας, το δεύτερο χτύπημα σημειώθηκε στο τουριστικό θέρετρο Καμπρίλς που βρίσκεται στα νότια της Βαρκελώνης, όταν ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πέντε άνδρες όρμησε κατά πλήθους στον παραλιακό δρόμο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άνθρωποι, από τους οποίους οι δύο σοβαρά.

Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και σύμφωνα με τον Guardian, οι τέσσερις από τους πέντε δράστες σκοτώθηκαν από τα πυρά των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. 

 

Ο πέμπτος τραυματίστηκε σοβαρά και κατέληξε λίγο αργότερα. 

«Οι ύποπτοι τρομοκράτες επέβαιναν σε Audi A3 και χτύπησαν πολλούς ανθρώπους πριν πέσουν σε αστυνομική περίπολο και αρχίσει ανταλλαγή πυρών», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Στη συνέχεια ομάδα πυροτεχνουργών προχώρησε σε αρκετές ελεγχόμενες εκρήξεις στο Καμπρίλς, καθώς οι πέντε τρομοκράτες φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά.

Παράλληλα, ζητήθηκε από τους κατοίκους της κωμόπολης να παραμείνουν στα σπίτια τους προκειμένου να είναι ασφαλείς.

 Οι αρχές θεωρούν ότι οι δύο επιθέσεις συνδέονται, αλλά δεν είναι σαφές αν ο οδηγός του βαν, δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη που διέφυγε, περιλαμβάνεται στους πέντε υπόπτους που σκοτώθηκαν στο Καμπρίλς. 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ