Επισκεφτείτε τα 7 πιο περίεργα εστιατόρια του κόσμου

Το περίεργο πάντα προξενεί το ενδιαφέρον όλων των πλασμάτων ετούτου του κόσμου.

Κάποιες φορές, όμως, τα πράγματα μάλλον ξεπερνούν τη φαντασία και ορισμένες φορές και κάθε όριο.

Για να προκαλέσει ένας επιχειρηματίας και να αυξήσει την πελατεία μπορεί να κάνει πολλά.

Μια τρανή απόδειξη μπορούν να αποτελέσουν και τα 7 πιο περίεργα εστιατόρια η παρουσίαση των οποίων ξεκινά αμέσως, όπως δημοσιεύει το spirossoulis.com

Ninja, New York, U.S.A.

Το Ninja Restaurant είναι το πρώτο εστιατόριο Ιαπωνικής Κουζίνας στο οποίο το σέρβις πραγματοποιούν Ninja, εξ ου και η ονομασία.

Δεν είναι, όμως, το σέρβις που τιμά την ονομασία του μαγαζιού. Ο εσωτερικός σχεδιασμός και η διακόσμηση παραπέμπει σε ένα πραγματικό μέρος όπου κάποτε ζούσαν αληθινοί Ninja και αυτό οφείλεται σε ένα βιβλίο το οποίο ο σχεδιαστής του, Takaneuay Iba, συμβουλεύτηκε πριν ακόμη το Ninja πάρει ζωή στους δρόμους της Νέας Υόρκης και σημειώσει την ίδια επιτυχία με το πρωτότυπο που βρίσκεται στην Ιαπωνία.

Όπως το προσωπικό του καταστήματος δηλώνει το Ninja είναι το μοναδικό εστιατόριο στον κόσμο όπου κάποιος μπορεί να βγάλει μια κραυγή χωρίς κανείς να τον παρεξηγήσει.

 

Magic Restroom Café, Los Angeles, U.S.A.

Το Magic Restroom Café είναι ένα, ας πούμε, εστιατόριο. Μπορεί ο χώρος να μοιάζει περισσότερο με κοινόχρηστες τουαλέτες στην πραγματικότητα, όμως, είναι ένα εστιατόριο Ταιβανέζικης κουζίνας. Τα καθίσματα για τους πελάτες σε αυτό το εστιατόριο έχουν αντικατασταθεί από πραγματικές πορσελάνινες λεκάνες που για το καλό όλων δεν βρίσκονται σε λειτουργία. Ευτυχώς οι σχεδιαστές δεν αντικατέστησαν και τα τραπέζια με νιπτήρες. Φανταζόμεθα για ευνόητος λόγους δεν έγινε κάτι τέτοιο! Ωστόσο, για να μη τελειώσει εκεί το περίεργο του πράγματος οι ιθύνοντες αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τα κλασσικά πιάτα με μικρά πήλινα ομοιώματα λεκανών.

Ο κόσμος μάλιστα βρίσκει ιδιαίτερα πρακτική τη λεκάνη έναντι μιας καρέκλας για κάθισμα αφού στο εσωτερικό της μπορεί να βάλει τα προσωπικά του αντικείμενα χωρίς κανένα φόβο για… απώλειες. Καζανάκι πάντως δεν υπάρχει σε καμια, φανερή τουλάχιστον, λεκάνη αλλά ούτε και πιγκάλ της τουαλέτας!

 

O Noir, Montreal and Toronto, Canada

Πολλοί υποστηρίζουν πως όταν η όψη ενός πιάτου είναι ωραία τότε και η γεύση του φαγητού θα είναι ωραία. Από την άλλη, ο ιδιοκτήτης του «O Noir», που σημαίνει «Στο σκοτάδι», έχει άλλη άποψη θεωρώντας πως η αίσθηση της γεύσης και τη όσφρησης είναι πιο ισχυρές από αυτή της όρασης υποβάλλοντας έτσι τους επισκέπτες του εστιατορίου αυτού να τρώνε υπό συνθήκες απόλυτου σκότους.

Το περίεργο της υπόθεσης εδώ δεν είναι το πώς βρίσκουν το φαγητό στο πιάτο τους οι επισκέπτες αλλά το ότι 90 λεπτά μετά το γεύμα τους το φως τους φαίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικό! Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως η ιδέα έχει γεννηθεί στην Ευρώπη και ότι στο «O Noir» απασχολούνται στη θέση των σερβιτόρων άνθρωποι με προβλήματα όρασης.

 

Dinner in the Sky, Global

Για τα αιωρούμενα εστιατόρια μάλλον δεν έχουμε και πολλά να πούμε αφού το concept των εστιατορίων αυτών, που έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις, υπάρχει και στην Ελλάδα με το αντίστοιχο Dinner in the Sky να φιλοξενείται στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

Ένα δείπνο κυριολεκτικά στο κενό με 50 μέτρα να χωρίζει του πελάτες από το έδαφος της γης.

 

Ithaa Undersea Restaurant, Maldives

To Ithaa είναι ένα εστιατόριο που βρίσκεται 5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με διαυγή θέα 270 μοιρών και χωρητικότητας μόλις 14 ατόμων.

Η μοναδικότητά του δεν χρειάζεται ιδιαίτερο σχολιασμό αφού η εικόνα και μόνο μπορεί να συνεπάρει τον οποιοδήποτε.

 

Ice Restaurant, Dubai, United Arab Emirates

Στο Ice Restaurant είναι κυριολεκτικά τα πάντα κατασκευασμένα από πάγο και οι πολικών επιπέδων θερμοκρασίες είναι αναμενόμενες για ένα εστιατόριο όπως αυτό.

Αυτό πάλι θα ευστοχούσε αν συναντούσε κανείς το Ice Restaurant σε μια πόλη μιας χώρας ενδεχόμενος λίγο πιο βόρεια απ’ ότι στην πραγματικότητα βρίσκεται. Στο Dubai πάντως δεν θα περίμενε να το συναντήσει.

 

El Diablo Restaurant, Spain

To El Diablo έχει να προσφέρει ένα μοναδικό δείπνο που το ψήσιμό του δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε άλλο.

Όσα το μενού του συμπεριλαμβάνει ψήνονται στον θερμό αέρα των 450 με 500 βαθμών Κελσίου που βγαίνει από το ενεργό ηφαίστειο που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Timanfaya στο νησί Lanzarote της Ισπανίας και στα ανοικτά των ακτών του Μαρόκου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ