Βίντεο προκαλεί σάλο: αναζητούσαν ναρκωτικά επί 11 λεπτά στον κόλπο 20χρονης

Ομοσπονδιακή αγωγή βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ο δικηγόρος του θύματος θέλει έναν ανεξάρτητο εισαγγελέα να διερευνήσει την υπόθεση. 

Ένα βίντεο από κάμερα περιπολικού που δείχνει τους αστυνομικούς να ψάχνουν επί 11 ολόκληρα λεπτά στον κόλπο ύποπτης μαύρης κοπέλας για κατοχή μαριχουάνας έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος της, όταν οι δύο εμπλεκόμενοι απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

 

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 20 Ιουνίου 2015 και σύμφωνα με τον δικηγόρο η ενέργεια των αστυνομικών δεν είχε καμία βάσιμη δικαιολογία και αποτελεί πράξη βιασμού.

Η 20χρονη Charnesia Corley είχε προσπεράσει σήμα στοπ με μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα να την σταματήσουν και να προχωρήσουν σε σωματικό έλεγχο όταν την υποπτεύτηκαν για κατοχή ναρκωτικών.

Την έριξαν στο έδαφος, την έγδυσαν αφήνοντάς την εκτεθειμένη σε δημόσιο πάρκιν και στην συνέχεια προχώρησαν σε έλεγχο του κόλπου της για 11 λεπτά.

Μετά τις αντιδράσεις για την απαλλαγή των αστυνομικών από τις κατηγορίες, η εισαγγελέας της κομητείας Harris, Natasha Sinclair, δήλωσε ότι «κανένας σε αυτό το γραφείο δεν υποστηρίζει τον έλεγχο με τον τρόπο που διεξήχθη. Κανένας δεν το εγκρίνει αυτό, κανένας δεν το θεωρεί σωστό. Δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί. Ωστόσο, οι κακές αποφάσεις, η κακή κρίση μπορεί να μην αντιστοιχούν σε ποινικό αδίκημα». 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ