Mark Wahlberg: Ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός στον κόσμο - η πρώτη πεντάδα & το χάσμα με την πρώτη γυναίκα

Το περιοδικό Forbes δημοσίευσε την λίστα για την περίοδο Ιουνίου 2016 - Ιουνίου 2017

Την κορυφή της λίστας των πιο ακριβοπληρωμένων ηθοποιών του Χόλυγουντ κατέλαβε ο αμερικανός πρώην ράπερ Mark Wahlberg με κέρδη περίπου  περίπου 68 εκατομμύρια δολάρια το 2017, χάρη στις απολαβές του από τη συμμετοχή του στις ταινίες «Daddy's home 2» και «Transformers: The last knight»

Εκθρόνισε έτσι τον περσινό κάτοχο του τίτλου  Dwayne «The Rock» Johnson, ο οποίος έπεσε στη δεύτερη θέση με 65 εκ. δολάρια.

Την πρώτη πεντάδα της λίστας συμπληρώνουν ο Vin Diesel με 54,5 εκατ. δολάρια, ο Adam Sandler με 50,5 εκατ. δολάρια και ο Jackie Chan με 49 εκατ. δολάρια.

Φυσικά, για άλλη μια φορά γίνεται φανερό το μισθολογικό κενό που υπάρχει ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες στη βιομηχανία του κινηματογράφου, καθώς στην αντίστοιχη γυναικεία λίστα την πρώτη θέση φέτος κατέλαβε η Emma Stone με απολαβές που δεν ξεπερνούν τα 26 εκ. δολάρια

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δέκα υψηλότερα αμειβόμενοι άνδρες ηθοποιοί είχαν συνολικά κέρδη ύψους 488,5 εκατομμυρίων δολαρίων προ φόρων το διάστημα Ιουνίου 2016 - Ιουνίου 2017, σχεδόν το τριπλάσιο ποσό σε σύγκριση με τα 172,5 εκατομμύρια δολάρια που κέρδισαν οι δέκα πρώτες στη λίστα γυναίκες ηθοποιοί.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ