Έρευνα: γινόμαστε άλλοι άνθρωποι όταν μεθάμε;  

Τα αποτελέσματα ανατρέπουν όσα σκεφτόμασταν μέχρι σήμερα

Είναι πολύ συνηθισμένο μετά από μια νυχτερινή έξοδο οι παρέες να συζητούν για το πώς πέρασαν, για τα κενά μνήμης που μπορεί να έχουν και για τις τρέλες στις οποίες μπορεί να οδήγησε η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Μια έρευνα, ωστόσο, έρχεται να αποδείξει ότι δεν γινόμαστε άλλοι άνθρωποι όταν μεθάμε.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Clinical Psychological Science, οι επιστήμονες ζήτησαν από 156 εθελοντές να περιγράψουν τον «νηφάλιο» και τον «μεθυσμένο» εαυτό τους. 

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν μια γενναιόδωρη ποσότητα αλκοολούχων ποτών μέσα σε 15 λεπτά και κατόπιν έλαβαν μέρος σε μια σειρά από γρίφους και παιχνίδια παρέα με ακόμη 3-4 -επίσης μεθυσμένους- φίλους τους

Παράλληλα, μια ομάδα εξωτερικών παρατηρητών ανέλαβε να περιγράψει τις αλλαγές που προκαλούσε το αλκοόλ στους εθελοντές.

Τελικά, αν και  οι εθελοντές περιέγραψαν τον μεθυσμένο εαυτό τους ως λιγότερο ευχάριστο, λιγότερο υπεύθυνο αλλά και πιο εξωστρεφή κατά το μεθύσι, οι εξωτερικοί παρατηρητές τους είδαν να γίνονται, απλά, λίγο πιο εξωστρεφείς μετά από μερικά ποτηράκια. 

Καταλήγουμε, λοιπόν στο συμπέρασμα πως τα ποτά δεν μας αλλάζουν τόσο πολύ όσο νομίζαμε, γεγονός ανακουφιστικό αν ανησυχούμε για τα «μεθυσμένα μας λάθη» και απογοητευτικό αν πιστεύουμε ότι με λίγα ποτηράκια θα γίνουμε η ψυχή της παρέας.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ